Nationale feestdag en dan wordt verwacht dat we iets Belgisch bereiden. Een streekgerecht, zeg maar. En wat beantwoordt daar nu meer aan dan onze eigen Beerveldse trots, de aardbei?
We gaan deze keer voor lauwwarme aardbeien met een knapperig korstje van Amarettini-kruimels bij een heerlijk bolletje vanilleroomijs.
Met gasten is dit heel goed voor te bereiden. Ideaal om een zomerse barbecue mee af te sluiten.
Lekker. Errug lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zoete aardbeien
2 el poedersuiker + nog iets extra als garnering
Mespunt witte peper
1 citroen
2 – 3 el boter
ca. 60 g Amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
Vanilleroomijs
Voorbereiding
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes.
Pers de citroen uit. Vermeng de aardbeien met citroensap, wat peper en 2 el bloemsuiker en verdeel over 1 grote of 4 individuele ovenschaaltjes.
Doe de Amarattini in een diepvrieszak, maak die dicht en verkruimel de koekjes grof met behulp van een deegrol of iets anders zwaars.
Verdeel de Amarettini over de aardbeien. Verdeel wat klontjes boter erover.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200° C.
Bak de aardbeien 6 à 8 minuten in de hete oven.
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Serveer warm een een bolletje roomijs.
Bron: www.smulweb.nl
0 reacties