Hap en Tap logo zonder streep
Gebakken zalm

Gebakken zalm met erwtenrisotto en gekonfijte tomaten

6 jul 2014 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Ik maakte deze risotto al eens eerder. Een week of 3 geleden. Maar toen het bord bijna klaar was en ik heel mijn koelkast onderste boven keerde op zoek naar de zongedroogde tomaatjes, bleek dat mijn man die opgegeten had. Tjah. Er zat niets anders op dan te herbeginnen… Niet dat dat een straf was, hoor. Dit is betrekkelijk snel klaar, helemaal niet veel werk en lekker. Geen haute cuisine, maar degelijke dagelijkse kost! En dat mag ook eens, niet?

IngrediΓ«nten voor 4 personen

2 koppen risottorijst (ik gebruik de Riso Classico van Scotti)
1 middelgrote fijngesneden ui
Olijfolie
2 dl droge witte wijn
Ca. 1 l gevogeltebouillon
200 g verse erwten
4 stuks zalmfilet van 120 g elk
Boter
Peper en zout
1,5 dl room
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
2 el fijngesneden dragon
100 g gekonfijte tomaten op olijfolie (uitgelekt en grof gehakt)
Fijngesneden verse peterselie
Lompviseitjes (facultatief)

Bereidingswijze

Fruit de rijst met de fijngesneden ui 5 minuten op laag vuur in olijfolie. Roer geregeld om.
Blus met de witte wijn en voeg een pollepel warme bouillon toe. Laat inkoken, onder regelmatig roeren. Voeg bouillon toe zolang de rijst niet gaar is. Dit duurt ca. 18 minuten.

Blancheer de erwten 8 minuten in licht gezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Mix de helft en hou beide delen warm.

Bak de zalm net gaar in boter, kruid met peper en zout.

Meng de room en de Parmezaanse kaas onder de risotto tot een smeuΓ―g geheel. Voeg dan de erwtenpuree en de hele erwten toe en werk af met fijngesneden dragon. Kruid met peper en zout.

Serveer met de zalm en werk af met grof gesneden gekonfijte tomaten en fijngesnipperde peterselie. Schik desgewenst een koffielepeltje lompviseitjes op de zalm.

Bron: recept van Weekend Knack.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.476 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Anja

    Gewoonweg lekker!

    Antwoord
  2. Els

    Er staat erwten puree in de omschrijving, maar niet in de ingrediΓ«ntenlijst. Hoe kan ik dit toepassen?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Els
      Toch wel, hoor!
      Bij de ingrediΓ«nten staat: 200 g verse erwten.
      In de beschrijving staat: “Blancheer de erwten 8 minuten in licht gezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Mix de helft en hou beide delen warm.”
      De erwtenpuree is dus de helft van de erwten die je tot puree gemixt hebt.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Susanne

        Hoi, er staat in het recept 1,5dl room mengen met parmezaanse kaas. Wat voor room gebruikt u? Kookroom of?

        Groet Susanne

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Dag Susanne,
          Ik gebruik altijd volle room met minimum 35% vet.

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gebakken zalm met erwtenrisotto en gekonfijte tomaten

by Myriam time to read: 1 min
6