Hap en Tap logo zonder streep
Gazpacho

Gazpacho

1 sep 2012 | Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch

Tijdens mijn vakantie in Spanje proefde ik in B&B La Puerta del Sueno een heerlijke, huisgemaakte gazpacho. Ik was dan ook van plan om eerstdaags zelf een gazpachootje te maken en die op mijn blog te posten. Ik had dit zelfs aangekondigd toen ik de scampi’s La Puerta del Sueno op de blog zwierde.
Maar toen kreeg ik deze week een vriendelijke mail van een dame van Delhaize die mij voorstelde om mij een gratis teststaal van de Delhaize gazpacho te bezorgen in ruil voor aandacht op mijn blog. Wat een toeval!
Bovendien moet ik eerlijk toegeven dat mijn ego als kersverse blogster toch wel gestreeld was om ‘ontdekt’ te worden door een reus als Delhaize…
Met andere woorden, dit was ‘an offer I couldn’t refuse’ en dus reed ik deze morgen speciaal naar de grote Delhaize in Ledeberg om er mijn fles gazpacho op te halen, de allerlaatste uit het schap. De Delhaize klanten zijn dus blijkbaar reeds overtuigd van de kwaliteit ervan, nu ik nog.
Nu zou ik natuurlijk gewoon een fotootje van de gazpacho kunnen maken in een glaasje of kommetje en er een paprika en komkommer naast leggen om het geheel wat te decoreren, maar dat zou spijtig zijn. De tijd die ik uitgespaard heb door de gazpacho kant-en-klaar te ‘kopen’, besteed ik graag aan de garnituur die ik erbij serveer: piepkleine blokjes paprika in alle beschikbare kleuren, rode ui, komkommer, gerookte ham en croutons… Zo kunnen je gasten hun gazpacho naar eigen smaak afwerken.
Je kan deze soep naar keuze serveren als hapje of als voorgerecht.
Dien op met Crustini mini bruschette met een laagje aïoli.
Normaal steek ik zelden de loftrompet over een gerechtje of receptje, want ‘eigen stoef stinkt’. Maar aangezien ik de gazpacho niet zelf door de mixer gedraaid heb, maar Delhaize dat voor mij deed, mag dit dus deze keer wel: ewel, ’t was lekker! En de kleine, krokante, handgesneden blokjes van alles en nog wat maakten het helemaal af! 😉

Nodig

1 brickpak Delhaize gazpacho
1 rode, gele, groene en oranje paprika
1 rode ui
1 komkommer
1 snee gerookte ham van 1/2 cm
Croutons
Crustini mini bruschette (facultatief)
Aïoli (facultatief)

Bereiding

Snijd alles in blokjes van 1/2 cm en serveer bij de koelkastfrisse gazpacho.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

 1. Gella Vandecaveye

  Myriam,
  Wanneer komt nu eindelijk je eerste kookboek? Wanneer komt je eerste kookprogramma op TV? Wanneer open je jouw eerste bistro/restaurant? Reeds ontdekt door Delhaize, binnenkort ontdekt door Wout Bru of Njam TV… Lang zal jij niet meer werken bij Just Fit 🙂 Plus êtes en vous!
  Prachtige blog, gerechten nog beter!
  Kus
  Gel Vandecaveye

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gazpacho

by Myriam time to read: 1 min
1