- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Frittata met groene asperges, verse kaas en basilicum – Knack Weekend #6

Frittata

Amai, ik ben nogal op dreef met mijn challenge. Dit is al het 6de gerecht dat ik klaarmaak uit de Knack Weekend en tot nu toe is alles even goed geslaagd. Allez, wat de smaak betreft dan toch. De foto, dat was een ander paar mouwen deze keer. Ik kreeg de frittata niet deftig uit de pan met alle gevolgen van dien: de omelet brak in stukken. Gelukkig kon ik nog 1 stuk min of meer redden en er een aanvaardbare foto van maken. Mocht dat niet gelukt zijn, dan zou het heus niet echt een opgave geweest zijn om dit opnieuw te maken, zenne: want het is best lekker en snel klaar. En gezond, ook nog. Wat wil een mens nog meer op een schone lentedag als deze?

Nodig voor 4

1 bundel groene asperges
6 grote eieren
125 g brousse (of ricotta of jonge geitenkaas)
1/2 bosje basilicum
3 el olijfolie
40 g jonge rucola

Bereiding

Breek de uiteinden van de asperges, zodat enkel het felgroene gedeelte overblijft. Snij de asperges in drie stukken.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de asperges 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.
Verkruimel de brousse, haal de blaadjes van het basilicum. Klop de eieren los in een grote kom. Kruid royaal met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Giet de olijfolie in een vuurvaste braadpan en zet op matig vuur. Draai de pan, zodat de olie de bodem volledig bedekt. Schik de asperges in de pan en verdeel er de brousse over. Giet er de eieren over, zet het vuur lager en bak 1 à 2 minuten. Zet de pan in de oven en bak nog 2 à 4 minuten tot de frittata goudbruin en gaar is.
Haal de frittata uit de oven, laat op een houten plank glijden en snij in porties. Serveer lauw, afgewerkt met basilicum en rucola.
Tip: een frittata is een dikke Italiaanse omelet met groenten en/of kaas. Brousse is een verse kaas met een korrelige structuur, afkomstig uit de Provence. Vervang hem eventueel door ricotta (wat ik deed) of jonge geitenkaas.
Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post