- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Fris komkommersoepje met krabsalade en yoghurtijs

 

Fris komkommersoepje met krabsalade en yoghurtijs

 

Recept voor fris komkommersoepje met krabsalade en yoghurtijs

(Voor)bereiden: ± 45 min
Marineren/uitlekken: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het fris komkommersoepje:
2 komkommers
20 g sushi azijn
20 g witte wijnazijn
10 g suiker
20 blaadjes koriander
10 g korianderzaad
1/2 blaadje gelatine
Peper, zout, citroensap

Voor de peterselie-olie:
300 g druivenpitolie
Enkele takjes krulpeterselie

Voor de Griekse yoghurt:
200 g Griekse yoghurt
2 takjes dille
Peper, zout, citroensap

Voor de afwerking:
200 g krabvlees
50 g sjalot, fijngesnipperd
1 el mayonaise
3 sneetjes brood
Haringeitjes
Yoghurtijs
Dille
Eetbare viooltjes

 

Werkwijze

Voor het fris komkommersoepje:
Verdeel 1 komkommer in 3 gelijke stukken.

Snijd in de lengte in fijne plakjes, zonder de zaadlijst mee te snijden.

Mix de restjes samen met de andere komkommer fijn en haal door een zeef.

Voeg de korianderblaadjes en het korianderzaad toe, samen met de azijn en de suiker.

Laat minstens 2 uur marineren.

Zeef het soepje en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.

Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water.

Warm een kleine hoeveelheid van het soepje lichtjes op om er de gelatine in te smelten.

Meng alles samen, voeg de komkommerslierten toe en laat nog eens 2 uur marineren.

 

Voor de peterselie-olie:
Mix de peterselie met de olie zeker 15 min in een blender.

 

Voor de Griekse yoghurt:
Laat de Griekse yoghurt uitlekken in een neteldoek (minimum 2 uur).

Breng op smaak met wat fijngesneden dille, citroensap, peper en zout.

 

Voor de krabsalade:
Breng het krabvlees op smaak met mayonaise, sjalot, peper en zout.

 

Snijd het brood in fijne brunoise en bak in bruisende boter tot krokante croutons.

 

Afwerking

Dresseer het bord met een cirkel krabvlees en plooi er de komkommerslierten rond.

Spuit tussen de slierten een paar puntjes Griekse yoghurt.

Leg in het midden van de krabcirkel een quenelle yoghurtijs en leg daarnaast wat haringeitjes.

Verdeel wat croutons rond de krab.

Giet de jus van de komkommer rond het geheel en besprenkel met wat druppels peterselie-olie.

Werk af met enkele takjes dille en een 3-tal eetbare viooltjes.

Related Post