- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Frambozentaartje met biscuits roses de Reims

De taart met rood fruit van Christophe Michalak van vorige maand was een giga succes, op de blog, op Instagram,… het was dan ook een pareltje. Ook dit frambozentaartje met biscuits roses de Reims is afkomstig van de Parijse patissier én komt eveneens uit zijn boek Trop facile. Waarmee je dus al meteen weet dat ook dit frambozentaartje er moeilijker uitziet dan het is.

Ik gebruikte ook hier weer de diepvriespuree van Boiron. Neen, ik ben niet gesponsord, Boiron weet niet eens af van mijn bestaan. Ik ben gewoon oprecht fan en heb een 10-tal van die purees in mijn diepvries zitten (kers, groene appel, aardbei, peer, passievrucht, mandarijn,…). Maar je kan dus perfect frambozen pureren in een blender en de bekomen massa door een fijne  puntzeef duwen om de pitjes te verwijderen.

 

Frambozentaartje met biscuits roses de Reims

 

Recept voor frambozentaartje met biscuits roses de Reims

(Voor)bereiding: ± 1 uur 30 min
Rusten: 1 nacht
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 frambozentaartje (10 personen):

Voor de frambozenbavarois:
400 g frambozenpulp
45 g cassonade (kinnekessuiker zoals we zeggen)
5 gelatineblaadjes (2 g/blaadje)
300 g volle room

Voor de doordrenkte koeken:
300 g frambozen
30 g suiker
De zeste van 1 limoen
270 g biscuits roses de Reims (ik koop die in mijn hypermarkt Carrefour)

Voor de afwerking:
Enkele frambozen
Frambozenconfituur
Enkele viooltjes (die had ik niet en nam een paar takjes munt in de plaats)

 

Werkwijze

Laat de avond voordien de gelatine weken in een ruime hoeveelheid koud water.

Warm in een kookpot de frambozenpuree op met de cassonade. Laat een kwart in de pot en doe de rest in een mengkom.

Zet de kookpot terug op het vuur, verwarm tot 50° C en los er de uitgeknepen gelatine in op.

Giet bij de mengeling in de mengkom en laat afkoelen.

Klop de room op tot slagroom en meng de slagroom onder de afgekoelde frambozenpuree. Meng eerst met de klopper en daarna met de spatel tot je een homogene massa bekomt.

 

Voor de doordrenkte koeken:
Maak nu het frambozensap: doe de frambozen met de suiker in een slakom en dek af met plasticfolie.

Kook de frambozen gedurende 1 uur au bain-marie en passeer hierna door een fijne puntzeef.

Zet een bakring van 18 cm op een kartonnetje of bord. Doe er plasticfolie in en plaats rondom een vel rhodoïd of een dik vel bakpapier.

Dompel de biscuits roses de Reims in het frambozensap en verdeel ze op de bodem en rechtopstaand tegen de randen. Snijd indien nodig de biscuits bij zodat heel de bodem goed bedekt is en alle gaten opgevuld zijn.

Schep er de frambozenbavarois op en zet in de koelkast gedurende 24 uur.

Versier de dag zelf de bovenkant van de taart met frambozen die je met behulp van een cornetje opvult met confituur.

Werk af met viooltjes of munt.

 

Bron: recept uit het boek Michalak Trop facile.

Related Post