- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Frambozensemifreddini met limoncello

Frambozensemifreddini met limoncello

 

Frambozensemifreddini met limoncello

 

Voor 4 personen

400 g frambozen
3 el limoncello
100 g suiker
1 ei
1 eidooier
150 ml slagroom

 

Bereiding

Zet 4 kookringen van 7 cm diameter op een plat bord met bakpapier. Bekleed de binnenrand van de ringen ook met een reep bakpapier. Pureer 300 g frambozen met de staafmixer. Wrijf de frambozenmoes door een fijne zeef. Je hebt nu ongeveer 200 g puree over. Meng er de limoncello door.

Klop 50 g suiker met het ei en de eidooier in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie) tot een dikke, romige vla. Laat de kom het water niet raken! Neem de kom van de pan en klop nog 2 minuten.

Klop de slagroom diklobbig. Spatel de frambozenpuree door het eimengsel. Spatel vervolgens de slagroom erdoor. Schep de ijsbasis in de kookringen. Laat in de diepvries minstens 2 uur bevriezen.

Maak intussen de laatste 100 g frambozen met een beetje water vochtig. Strooi 50 g suiker in een diep bord en rol de frambozen erdoor. Laat de frambozen op een vel bakpapier drogen en krokant worden.

Neem de ijstaartjes uit de diepvries en zet ze op een bord. Verwijder de ring en het bakpapier en laat ze in 5-10 minuten iets zachter worden. Garneer de semifreddini met de gesuikerde frambozen.

Tips van Janneke:
Vervang voor kinderen de limoncello door citroen- of frambozensiroop.
Haal de semifreddini zo’n 5 tot 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.

 

Frambozensemifreddini met limoncello

 

Bron: recept van Janneke Philippi uit het boekje Vier de zomer.

Related Post