- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Foodblogswap: Vijgensalade met mozzarella en Parmaham

Vijgensalade met mozzarella en Parmaham

Ik ben een echte Facebook madam en speel het spel voluit: ik behoor NIET tot de categorie die alleen maar (voyeuristisch) toekijkt wat een ander doet zonder zelf berichtjes te posten. Ik deel mijn leven met mijn vrienden, allez dan vooral het culinaire en atletiek gedeelte toch. Ik ben ook lid van heel veel groepen die met mijn hobby’s te maken hebben.

Zo werd ik enige tijd geleden lid van de Foodbloggers, echt tof om te lezen wat er leeft bij alle Nederlandstalige ‘collega’s’. Elke maand wordt er ook een Foodblogswap gehouden. Bedoeling hiervan is dat we iets klaarmaken van mekaars blog. Dat leek me wel leuk en dus gaf ik mijn naam op voor de editie van november.

Ik was natuurlijk reuzebenieuwd welke blog ik zou toegewezen krijgen en was dan ook heel blij met GoodFoodLove van Kelly Camfferman. De dame is gek op eten en schrijft over heerlijk eten en drinken, e(et)venementen, goede wijn, fijne restaurants en alles wat met good, food en love te maken heeft.

Al snel kwam ik uit op haar herfstrecepten met vijgen. Zelf ben ik ook dol op deze delicate vruchten en haar korte, maar krachtige uitleg – Wederom een recept van mijn held Jamie Oliver, hij noemt dit de makkelijkste en meest sexy salade ter wereld. He’s right again! – volstond om mij naar de groentenboer te doen hollen.

Nu heb ik nog nooit iets klaargemaakt van Jamie. Dit was dus de uitgelezen kans! Ik maakte van de gelegenheid gebruik om eens rond te neuzen op de site van de fellow en zag dat hij met de vijgen, Parmaham en mozzarella ook een hapje had gemaakt. Was ook wel leuk. En dus maakte ik de twee…

Nodig als salade voor 1 persoon

2 rijpe, verse vijgen
2 sneetjes Parmaham
Buffelmozzarella
Enkele blaadjes basilicum of munt
Een dressing van 3 el olijfolie, 1 el citroensap en 1/2 el honing
Peper en zout

Nodig voor 1 hapje

1/4 rijpe, verse vijg
1/2 sneetje Parmaham
Wat buffelmozzarella
1 blaadje basilicum of munt

Een dressing van 3 el olijfolie, 1 el citroensap en 1/2 el honing
Peper en zout

Werkwijze voor de salade

Snijd de vijgen in zodat er vier kwarten ontstaan, maar snijd ze niet helemaal door. Leg per bordje twee vijgen neer en vouw er (hoeft niet netjes) een plakje Parmaham omheen.
Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze tussen de vijgen.
Scheur dan wat blaadjes basilicum (of munt) en verdeel over de salade.
De dressing maak je door de olie, citroensap en honing te mengen.
Besprenkel de salade met de dressing en kruid af met wat peper en zout.

Werkwijze voor het hapje

Snijd een vijg in vier (je kan ook perziken, clementines of meloen gebruiken). Scheur een beetje buffelmozzarella in stukjes, neem een basilicum- of muntblaadje en draai een half plakje Parmaham of prosciutto rond alles. Prik alles op een vork.
Besprenkel met wat van de dressing.
Bron: recept van GoodFoodLove.

Related Post