- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Foodblogswap: Bramenmuffins met citroen

Bramenmuffins met citroen

Foodblogswaptime again! Deze keer kreeg ik de blog Eten uit de volkstuin toegewezen om iets uit klaar te maken en te bloggen. Marleen is de dame achter deze leuke blog. Ze is het liefst van al heel de dag in haar tuin bezig, schrijft ze. Maar volgens mij is dat gelogen. Ik denk dat ze ook heel graag in haar keuken bezig is èn dat ze graag met haar fototoestel aan de slag gaat. Wat een keimooie foto’s!

Zoals de naam van haar blog al laat vermoeden, kookt ze heel veel met groenten en fruit uit haar tuin in Utrecht. Zo heeft ze druiven, bramen, frambozen, appels, peren en pruimen en aardbeiplantjes geplant. En met die bramen maakte ze de meest verrukkelijke bramenmuffins.

Ik volgde haar recept volledig, dus met citroenschil in plaats van citroengras, en ik vond de muffins perfect zo. Ik niet alleen trouwens. Ze verdwenen razendsnel. Het beste bewijs dat ze lekker waren!

Het enige dat ik anders deed: ik gebruikte geen papieren bakvormpjes. Dat was niet nodig in mijn speciale muffintray van Le Creuset Pâtiliss die ik enige tijd geleden won. Ze kwamen er als het ware uitgegleden.

 

Nodig voor 12 muffins

250 g bloem
1/2 kl bakpoeder
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
100 g boter
2 eieren
150 g bramen
Poedersuiker

Zo maak je het
Meng in een beslagkom bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker. Rasp de schil van een citroen en voeg bij de bloem. Smelt de boter. Voeg 2 eieren en de gesmolten boter bij de bloem en meng het met een pollepel of garde goed door elkaar. Meng als laatste de bramen voorzichtig door het beslag.

Vul een muffinbakvorm (eventueel) met papieren bakvormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in het midden van een oven op 180° C in ongeveer 30 minuten gaar.

Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker droog uit de muffin dan zijn ze gaar. Bestrooi de muffins met poedersuiker.

Tip: De bramenmuffins zijn ook lekker met amandelsnippers. Bestrooi de bramenmuffins voor het bakken met wat snippers.

Bron: de blog Eten uit de volkstuin.

 

Related Post