- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Floral cookies

Dit weekend heb ik de bloemetjes buitengezet… euh gebakken in mijn oven. Ik zag vorige week deze floral cookies voorbijkomen op Instagram en kon ze niet snel genoeg maken. Mijn groenteboer waar ik mijn eetbare bloemetjes koop, gaat eind deze maand sluiten en dan is ’t nog maar de vraag waar ik die nog ga vinden (al heeft de producent me al gecontacteerd en me laten weten dat er voor alles een oplossing is. Jeuj! Ik hou van proactieve mensen!). Geef toe, van zo’n bloemetjes zelfs op het simpelste koekje, daar word je toch instant vrolijk van? Zelfs op een maandag! Voor mij wordt het een korte werkweek (ik maak vrijdag de brug) en deze namiddag heb ik verlof en mag ik voor het eerst sinds 7 maart naar mijn moeder in het rusthuis. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe blij ik ben!

Ik serveerde de floral cookies in een schaal van Deens handgemaakt porselein van Lyngby die ik ter beschikking gesteld kreeg door kookwinkel Dhondt.

 

Floral cookies

 

Recept voor floral cookies

(Voor)bereiding: ± 30 min
Rusten: ± 1 uur
Bakken: ± 10-15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor een 30-tal floral cookies:
75 g boter
50 g suiker
40 g amandelpoeder
Een snuf zout
25 g ei (mix de dooier en het eiwit en weeg daar 25 g)
120 g bloem
0,5 tl vanille-extract
Eetbare bloemetjes (ik had 4 soorten viooltjes en lavendel)

 

Werkwijze

Klop de boter op kamertemperatuur met een mixer op hoge snelheid tot ze luchtig is (ca. 5-10 min).

Voeg de suiker toe en klop opnieuw. Voeg nu ook het ei toe en blijf kloppen. Voeg zout, vanille, amandelpoeder en bloem toe en meng kort. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor bij 170° C.

Laat het, indien nodig, 5-10 min op kamertemperatuur komen, zodat het deeg enigszins opgewarmd is. Rol het uit op een met bloem bestoven werkblad of beter nog tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 2-3 mm.

Steek er met uitsteekringen cirkels uit. Beleg die met eetbare bloemetjes. Druk de bloemetjes zachtjes in het deeg door er een vel bakpapier op te leggen en er met een deegrol nog eens zachtjes over te rollen.

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ca. 10-15 min tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen.

 

Floral cookies

 

Bron: recept gevonden op de Instagram account van Saharisha.

Related Post