- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Flan met kokos en limoen

 

Flan met kokos en limoen

 

Recept voor flan met kokos en limoen

Voorbereidingstijd: 15 min
Bakken: 50 min
Afkoelen: min 4 uur of bij voorkeur een volledige nacht
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:
70 g suiker
3 eieren
300 g geconcentreerde melk (gesuikerd)
300 g kokosmelk
1 limoen
100 g fijngeraspte kokos

 

Bereidingswijze

Voor de karamel:
Doe de suiker in een klein pannetje en laat de suiker op een zacht vuurtje kleuren.

Wanneer hij goudbruin is, giet je hem onmiddellijk in een cakevorm.

Zet de cakevorm in een grote, diepe ovenschaal.

Verwarm de oven voor bij 160° C.

Warm water op in een pot.

Meng de dooiers met de geconcentreerde melk en de kokosmelk.

Voeg de fijngeraspte limoenzeste en het sap van de limoen toe.

Voeg de geraspte kokos toe en meng.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en meng ze met een spatel voorzichtig onder het beslag.

Giet het beslag op de karamel.

Giet het warme water in de grote ovenschaal om zo een bain marie te krijgen.

Schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 50 min.

Laat de flan helemaal afkoelen voor je hem ontvormt.

Snijd in duimdikke plakken.

 

Flan met kokos en limoen

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post