- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Exotische vruchtentartaar met sprankelende citrusgranité

Op 13 november 2013 maakte ik een belofte. Toen ik het KitchenAid, het Foodprocessor Kookboek reviewde, beloofde ik plechtig om er een aantal recepten uit klaar te maken, waaronder dit dessert.

Geef toe. Bij zo’n naam loopt het water je toch al spontaan in de mond? Welnu, de titel lost de verwachtingen volledig in. Dit is een lekker dessert. Licht en fris. Gezond ook! Boordevol vitaminen van de vele (citrus)vruchten. De ideale afsluiter van een copieuze feestmaaltijd. En je hoeft hier heus geen KitchenAid foodprocessor voor te hebben, zenne! Een goed mes en geduld om kleine blokjes te snijden volstaan. Komaan, we beginnen eraan.

Nodig voor 4 personen

Voor de granité:
1 sinaasappel
4 limoenen
2 citroenen
1 roze pompelmoes
600 ml schuimwijn
250 g suiker
1 vanillestok

Voor de tartaar:
1 mango
2 kiwi’s
8 aardbeien
75 g bosbessen
1/2 granaatappel
Citroenmelisse

Werkwijze

Halveer de sinaasappel, de limoenen, de citroenen en de pompelmoes. Pers het fruit in een mengkom. Meet 400 ml sap af en doe dit in een pannetje met 250 g suiker. Voeg 600 ml schuimwijn toe.

Halveer 1 vanillestok en schraap er de zaadjes uit. Voeg de helft toe aan de pan en breng aan de kook. Giet de siroop in een lage doos en vries in. Schraap regelmatig los tot de granité uit grove ijskristallen bestaat.

Schil 1 mango en 2 kiwi’s. Snij in blokjes.
Verwijder de kroontjes van 8 aardbeien en snij ze fijn. Voeg ook de bosbessen en de pitten van 1/2 granaatappel toe. Voeg de resterende vanille toe aan het fruit en meng goed onder elkaar.

Serveer de exotische vruchtentartaar met een lepel granité en werk af met een takje citroenmelisse.

Bron: recept uit KitchenAid, het Foodprocessor Kookboek.

Related Post