- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Exotische tiramisu met ananas en kokos

 

Exotische tiramisu met ananas en kokos

 

Recept voor exotische tiramisu met ananas en kokos

(Voor)bereiding: 20 min
Rusten: 4 uur (of langer)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 6 personen:
250 g mascarpone
100 g suiker
1 pak lange vingers
1 verse ananas
3 eieren
50 ml CARUMBOLA Exotic
200 ml ananassap
Kokosrasp voor de afwerking

 

Werkwijze

Splits de eieren en meng de mascarpone met de dooiers en suiker en klop tot een glad mengsel.

Klop de eiwitten stijf.

Meng de CARUMBOLA Exotic met het ananassap en dompel er de lange vingers in.

Snijd 4 dikke plakken van de verse ananas en bak die in een hete grillpan. Ik gebruikte wat geklaarde boter hiervoor.

Spatel de eiwitten door het mascarpone-mengsel.

Schik alles in lagen in een schaal, te beginnen met een laag lange vingers gevolgd door een laag mascarpone en een laag ananasstukjes. Herhaal tot alles is opgebruikt en de schaal vol is.

Laat een paar uur (een nacht mag ook!) opstijven in de koelkast.

Werk net voor het serveren af met kokosrasp.

 

Bron: recept gevonden op de Facebook pagina van Carumbola.

Related Post