- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Egg cake brownie

 

Egg cake brownie

 

Recept voor egg cake brownie

(Voor)bereiding: 10 min
Bakken: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 6 personen:
1 ei
40 g pure chocolade, in stukjes gehakt
30 g boter, in stukjes
25 g bloem
30 g suiker
1 el hazelnootpoeder
1 snufje zout

6 lege eierschalen

 

Werkwijze

Leeg de eierschalen. Maak met de punt van een scherp mes gaatjes in de top van het ei en maak er voorzichtig een gaat in van 1 cm diameter. Doorprik het vlies en leeg het ei waarbij je het stevig uitschudt boven een schaal. Doe dit met 1 ei dat we nodig hebben voor dit recept. De inhoud van de andere 5 eieren bewaar je voor een ander recept.

Was de eierschalen onder de koudwaterkraan en laat ze uitlekken op absorberend papier.

Verwarm de oven voor bij 150°C.

Doe de chocolade en boter in de rvs-kom van de Cook Expert en lanceer het programma EXPERT, 5 minuten/Snelheid 3/60°C. Spatel het chocolade-gesmolten boter mengsel naar beneden indien nodig.

Giet het ei, de suiker, de bloem, het hazelnootpoeder en het snufje zout erbij en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel het beslag naar beneden indien nodig.

Zet de lege eierschalen in vormpjes zodat ze niet kunnen bewegen (zet ze desnoods vast met aluminiumfolie of gedroogde groenten).

Schep het beslag in een spuitzak en verdeel het over de eierschalen. Doe ze niet voller dan tot 3/4. Als je ze te vol doet, dan gaat het deeg teveel uitzetten en kan de eierschaal breken.

Schuif de eitjes in de oven gedurende 15 à 20 min afhankelijk van de sterkte van je oven. Test of de egg cake brownie gaar is door erin te prikken. Als een tandenstoker er droog uit komt, is de egg cake brownie gaar.

 

Bron: recept vertaald van de website van Magimix.

Related Post