- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Drievoudige chocolade eclairs

Drievoudige chocolade eclairs

 

Drievoudige chocolade eclairs

Ingrediënten voor 20 drievoudige chocolade eclairs

96 g bloem
180 ml water
14 g ongezoet cacaopoeder
85 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
14 g suiker
1/4 tl zout
3 eieren op kamertemperatuur

Voor de chocoladeslagroom:
360 ml slagroom
45 g bloemsuiker
15 g cacaopoeder
Eventueel slagroomversteviger zoals Klop-Fix van Dr. Oetker

Voor de chocoladeganache:
57 g pure chocolade, gehakt of in callets
45 ml slagroom

 

Drievoudige chocolade eclairs

Werkwijze

Voor de eclairs:
Verwarm de oven voor bij 180° C.

Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar voor je start. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier.

Breng het water aan de kook in een sauspan. Voeg er de klontjes boter, de suiker en het zout aan toe en breng aan de kook.

Wanneer het water-boter mengsel begint te koken, neem je de pan van het vuur en voeg je alle bloem en cacao in één keer toe. Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal.

Zet de pan even terug op het vuur en verwarm nog ca. 30 seconden. Roer het deeg rond in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat gedurende ca. 5 min afkoelen.

Doe het beslag nu in een staande mixer met de vlinder. Als je die hebt. Zoniet met krachtige armspieren lukt het ook. Voeg nu één ei toe. Meng duchtig tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan pas het 2de ei toe en meng terug krachtig. Je eindigt met een glanzend deeg.

Schep het deeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.

Spuit 20 strepen deeg op de bakplaten. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm tussen elke streep zit.

Bak de éclairs af gedurende 25 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.

Plaats de éclairs na het bakken onmiddellijk op een rooster om af te koelen. Prik met een breinaald een gaatje in de uiteinden zodat de hitte kan ontsnappen.

 

Voor de chocoladeslagroom:
Doe alle ingrediënten in een staande mixer met klopper en klop op medium snelheid tot een lichte en luchtige slagroom. Zorg ervoor dat je de room niet te ver klopt. Schep de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje voor een decoratieve look of in een plastic (diepvries)zakje waar je een hoek van knipt om makkelijker te kunnen spuiten!

 

Voor de chocoladeganache:
Verwarm de chocolade en room in een microgolfbestendige kom gedurende 30 seconden op de hoogste stand. Roer tot de chocolade gemengd is en compleet gesmolten. Herhaal met 15 seconden tussentijd indien nodig.

 

Drievoudige chocolade eclairs

Samenstelling

Snijd de eclairs voorzichtig overlangs middendoor zodat je een bovenkant en een onderkant bekomt. Dompel de bovenkant tot de helft in de chocoladeganache en laat opstijven met de chocoladekant naar boven.

Vul de bodem voor de helft met de chocoladeslagroom. Zet er de in chocolade gedompelde bovenkant op. Herhaal. Serveer meteen. Desgewenst kan je er nog wat poedersuiker over strooien.

 

Drievoudige chocolade eclairs

 

Bron: recept van de blog Countrycleaver.

Related Post