- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop

Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop

Vorige week deelde Ken zijn recept voor een makkelijk mosselhapje met me en ook nog vorige week stuurde Sarah een privé berichtje naar mijn Facebook pagina om mijn aandacht te vestigen op dit dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop. Wààààààààt? Een dessert met gepofte paprika? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik las het recept door en jawel, het kon niet slecht zijn. Ik heb in de loop der jaren een zesde zintuig ontwikkeld en heb een neus voor goeie recepten. Dit was er zo eentje. En bovendien moest ik voor september nog een tweede Campina recept maken. (Mijn eerste waren de chocolade eclairs in het begin van de maand). Twee vliegen in 1 klap. Een minpuntje: dit past niet echt meer in het seizoen. Maar ach, da’s een verwaarloosbaar detail.

Heb je zelf ook een recept gespot waarvan je vindt dat het helemaal iets voor “Hap & Tap” is? Laat het me dan zeker weten. Kanalen genoeg: mail, What’s App, Instagram, Facebook of gewoon een reactie hieronder, dat kan ook. I loooooove die interactie met mijn ‘fans’!

 

Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop

Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop

Dessert van framboos, gepofte paprika en basilicumsiroop

Eenvoudig recept
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • 60 g suiker
  • 60 g poedersuiker

Voor de basilicumsiroop:

  • 20 g basilicumblaadjes
  • 60 g water
  • 80 g suiker

Voor de gepofte rode paprika:

  • 1 rode paprika
  • 75 g water
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestok, het merg

Voor de frambozen:

  • 150 g frambozen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 25 g suiker
  • 200 g slagroom

Voor de afwerking:

  • Lime cress
  • Les Petites de Wépion aardbeitjes
  • Eetbare bloemetjes

Instructies
 

Voor de meringue:

  • Zet de onderste oven op 90° C. Klop de eiwitten goed schuimig, doe dan in 3 delen de suiker erbij en klop deze tot er pieken ontstaan. Spatel dan de poedersuiker erdoor en strijk uit op vetvrij papier. Droog de eiwitten in de onderste oven gedurende ca. 2 uur.

Voor de basilicumsiroop:

  • Blancheer de basilicum in ruim water (1 min). Spoel deze meteen koud en maak de blaadjes droog, snijd deze fijn. Breng het water met de suiker aan de kook en laat deze kort afkoelen. Voeg de gesneden basilicum toe en maak deze met de staafmixer fijn en zet de siroop in de koelkast voor later gebruik.

Voor de gepofte rode paprika:

  • Pof de paprika in de oven tot het vel loslaat. Laat afkoelen. Trek met een mesje het vel eraf, steek er met een steker kleine rondjes uit. Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de vanille toe. Doe de paprika rondjes erbij en verwarm het geheel nog 1 min door.

Voor de frambozen:

  • Klop de slagroom op met de suiker en meng deze met de Griekse yoghurt. Doe dit mengsel in een spuitzak. Controleer de frambozen en vul deze met het yoghurtmengsel. Maak van het bovenstaande geheel een mooi dessert, zoals op de foto.

Notities

Ik werkte het dessert ook nog af met enkele aardbeitjes: les petites de Wépion die ik kocht bij Rob.
En een eetbaar bloemetje van Van Laethem, eveneens gekocht bij Rob, maakt het helemaal af.
Trefwoord basilicum, basilicumsiroop, dessert, frambozen, meringue, rode paprika

Bron: recept afkomstig van de website Kookstudio.nl.

Related Post