- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Deense hotdogs

 

Deense hotdogs

 

Recept voor Deense hotdogs

(Voor)bereiden: ± 45 min
Rusten: ± 1u20 à 2u20 min
Bakken: ± 20 à 25 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 10 Deense hotdogs:

Voor de broodjes:
25 g verse gist
300 ml volle melk, lauw
50 g gezouten boter
500 g bloem voor wit brood, plus extra
15 g suiker
1 tl fijn zeezout
1 ei, lichtjes losgeklopt

Voor de komkommersalade:
250 ml ciderazijn
3 1/2 el water
125 g griessuiker
1 snufje zeezout
2 komkommers

Voor de hotdogs:
10 braadworsten van goede kwaliteit
100 g gebakken uien
4 el rauwe ui, fijngehakt
200 g knolselderremoulade
Tomatenketchup
Zoete mosterd

 

Werkwijze

Met de Croustina:
Zet het bakblik van de broodbakmachine op een weegschaal.

Doe de bloem in het bakblik en zorg ervoor dat de bloem een beetje schuin ligt.

Verkruimel de gist onderaan in de bakvorm, waar de minste bloem ligt.

Giet vervolgens de lauwe melk op de gist.

Strooi het zout boven op de bloem.

Voeg de blokjes boter op kamertemperatuur en de suiker toe.

Plaats het bakblik in de broodbakmachine volgens de instructies van de handleiding en sluit het deksel.

Stel de machine in op PIZZA en stel een keukenwekker in op 13 min.

Open de broodbakmachine wanneer je het piepsignaal van de keukenwekker hoort en dek het bakblik af met een theedoek en laat het ca. 1 à 2 u rusten (alles hangt af van de temperatuur van de kamer) tot het deeg verdubbeld is in volume.

Wanneer het deeg gerezen is, vorm je er 10 ovale broodjes van die je op 2 bakplaten legt bekleed met bakpapier. Dek af met theedoeken en laat nogmaals ca. 20 min rijzen.

Maak ondertussen de komkommersalade: meng de azijn met het water, de suiker en het zout in een mengkom. Snijd de komkommer (met een mandoline) in dunne plakjes en doe die bij de azijnmengeling. Laat minstens 30 min marineren.

Verhit de oven voor bij 180° C

Strijk de broodjes in met het ei, schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 20 à 25 min.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Bak voor de hotdogs de worsten in een bakpan gedurende 5 à 10 min volgens de dikte van de worsten tot ze goed doorbakken zijn.

Zet ondertussen alle smaakmakers klaar zodat iedereen zijn eigen hotdogs kan samenstellen naar eigen smaak.

 

Met de hand:
Verkruimel de gist in de lauwe melk en roer om de gist op te lossen.

Smelt de boter en meng ook die onder de melk.

Voeg nu de bloem, de suiker en het zout toe en kneed goed op een bebloemd werkblad.

Doe het deeg in een kom, dek het af met een theedoek en laat het ca. 1 à 2 u rusten (alles hangt af van de temperatuur van de kamer) tot het deeg verdubbeld is in volume.

Wanneer het deeg gerezen is, vorm je er 10 ovale broodjes van die je op 2 bakplaten legt bekleed met bakpapier. Dek af met theedoeken en laat nogmaals ca. 20 min rijzen.

Maak ondertussen de komkommersalade: meng de azijn met het water, de suiker en het zout in een mengkom. Snijd de komkommer (met een mandoline) in dunne plakjes en doe die bij de azijnmengeling. Laat minstens 30 min marineren.

Verhit de oven voor bij 180° C

Strijk de broodjes in met het ei, schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 20 à 25 min.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Bak voor de hotdogs de worsten in een bakpan gedurende 5 à 10 min volgens de dikte van de worsten tot ze goed doorbakken zijn.

Zet ondertussen alle smaakmakers klaar zodat iedereen zijn eigen hotdogs kan samenstellen naar eigen smaak.

 

Deense hotdogs

 

Bron: recept op de boekenbeurs gefotografeerd met mijn gsm uit een Engelstalig boek waarvan ik de titel niet weet… ?

Related Post