- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

De Pasta Academy: leuk, leerrijk én lekker!

De Pasta Academy: leuk, leerrijk én lekker!

Ik ken Sarah van de blog South & Pepper al zo lang dat ik me niet meer kan herinneren waar en wanneer we elkaar precies voor het eerst zijn tegengekomen, maar dat het meteen klikte, dat weet ik wel nog. Sarah Puozzo is van Venetiaanse afkomst en woont op de grens van Nederland en België, waardoor ze zowel in Nederland als in Vlaanderen een graag geziene gaste is. En dat mag niet verbazen: Sarah is een knappe verschijning en heeft een vlotte babbel! Maar dat de dame meer in haar mars heeft, dat bewees ze onlangs door als enige (!) in de Benelux de gecertificeerde titel van Master of Pasta te halen. Voor Sarah het startsein om naast haar full-time job en al haar andere opdrachten de Pasta Academy op te richten.

Afgelopen vrijdag nodigde Sarah me uit om eens een workshop ‘bij te wonen’. Dat bijwonen is vrij figuurlijk te interpreteren: alles verloopt via Zoom voorlopig. Corona, remember? Normaal was ik van plan om er enkel een aantal Instagram stories aan te wijden, maar ik vond het zo leuk, leerrijk en lekker dat ik de avond zelf al besliste om er een blogartikel over te schrijven. We maakten ravioli rotondo met verse tomatensaus en peterseliepesto.

 

De Pasta Academy: leuk, leerrijk én lekker!

 

“Het is meer dan een bord pasta. Kneden, mengen, ruiken, proeven. Het is teruggaan naar de basis en al je zintuigen gebruiken.”

Wanneer je je inschrijft via de website, krijg je meteen een mailtje met het boodschappenlijstje en de keukentools die je moet voorzien. No stress, de ingrediënten zijn vrij voor de hand liggend en niet duur. Bovendien stelt Sarah ook vaak een alternatief voor: geen ronde ravioli-uitsteker? Dan kan je ook gewoon een glas gebruiken. Ook tijdens de workshop strooit Sarah constant met tips & tricks: hoe bewaar je je deeg het best, wat kan je doen met de deegafsnijdsels, waarom moet je zoveel zout in je water doen wanneer je pasta kookt,… Ze neemt zelfs elke deelnemer (max. 8 in totaal zodat iedereen de nodige aandacht krijgt), apart in een separate room zodat ze kan kijken of je wel op de juiste manier kneedt. Want laat 1 ding duidelijk zijn: de pasta voor de ravioli maak je from scratch, zonder toestellen met alleen maar je spierballen en een deegrol. En dat geeft een ongelooflijke voldoening. De Italiaanse keuken in zijn puurste vorm met liefde gemaakt, dat smaakt.

En voor wie nu denkt: ai, dat lukt mij nooit. In ons groepje vrijdagavond zat een man die zelfs geen weegschaal in zijn keuken had. Om maar te zeggen: niet echt een keukenprins. En jawel, op het einde van de avond stond ook hij met zijn bord ravioli te pronken. Sarah leidt alles in goede banen en wacht tot iedereen mee is alvorens verder te gaan naar de volgende stap. Ik zou dus zeggen: absolute aanrader, die Pasta Academy. Check snel de beschikbare data, schrijf je in en geniet binnenkort van la cucina Italiana in je eigen keuken. Buon appetito!

Contact: Sarah Puozzo
Mail: info@pastaacademy.eu
Website: https://pastaacademy.eu

Related Post