- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Dè Chocoladetaart met hoofdletter C

Dè Chocoladetaart met hoofdletter C

Vorige week ontdekte ik een nieuwe blog. Nu zo nieuw is die blog niet, maar ik ontdekte ‘m nog maar pas. Nu is die blog, Papilles on/off, een schat aan recepten met de Thermomix. Maar het fijne is, de dame in kwestie geeft ook altijd het alternatief voor wie niet in het bezit is van zo’n toestel. I like!

Ik spendeerde de afgelopen week dan ook aardig wat tijd op deze blog die (bijna) dagelijks een receptje post. Ik kon moeilijk beslissen wat ik eerst zou maken, tot mijn oog viel op Dè Chocoladetaart met hoofdletter C. Beslist. Dit zou mijn eerste en zeker niet laatste recept worden!

De taart is helemaal zoals ze moet zijn: krokant van buiten, lekker zacht van binnen. Ik serveerde er een crème anglaise en wat rood fruit bij. Njammie!

Chocoholics, stop searching, this is IT!

 

 

Nodig voor 1 taart (8 à 12 stukken)

250 g pure chocolade
200 g boter
5 eieren
200 g suiker
50 g bloem
80 g amandelen (of poeder)

In de Thermomix

Verwarm de oven voor op 200° C.

Doe de chocolade in de beker en mix 10 sec / stand 10.
Voeg de boter toe en stel in 2 min / 50° / stand 2.
Breng over in een mengkom.
Doe de amandelen en bloem in de beker en mix 20 sec / stand 10. Giet bij het chocolademengsel in de kom.
Zet de klopper op het mes, doe de eieren en de suiker in de beker en mix 8 min / 37° / stand 3. Giet bij de rest van de ingrediënten in de kom en meng goed.

Giet het beslag nu in een bakvorm (ik koos voor een ronde vorm met uitneembare bodem) en bak gedurende 35 min op 180° C (vergeet dus niet om de temperatuur van de oven te verlagen).

Zonder Thermomix

Verwarm de oven voor op 200° C.

 
Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuurtje.
Breng over in een mengkom.
Doe de amandelen en bloem in een blender en mix.
Giet bij het chocolademengsel in de kom.
Klop de eieren samen met de suiker gedurende minstens 8 minuten met een elektrische klopper. Giet bij de rest van de ingrediënten in de kom en meng goed.
 
Giet het beslag nu in een bakvorm (ik koos voor een ronde vorm met uitneembare bodem) en bak gedurende 35 min op 180° C (vergeet dus niet om de temperatuur van de oven te verlagen).

Bron: recept van de blog Papilles on/off.

Related Post