- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Crumble geitenkaas – tomaat

Een aanradertje, dit voorgerechtje. Zelfs mijn 14-jarige puberzoon die niet zo openstaat voor nieuwe smaken (om het nog zacht uit te drukken) heeft heel zijn potteke leegegeten en dat is toch wel een referentie! Zuiders, geurig en lekker, dat zijn de codewoorden!

Voor 4 personen

40 g boter
40 g parmezaan
40 g bloem
1 el paneermeel
3 tomaten
1/2 sjalot
1 teentje look
35 g verse geitenkaas
1 Crottin de Chavignol
Basilicum
Tijm

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C. Boter de vormen in.
Ontvel de tomaten. Dompel ze hiervoor een 20-tal seconden onder in kokend water. Snijd ze in stukken.
Warm in een pan een beetje olijfolie. Voeg de fijngesnipperde look en sjalot, de verse geitenkaas, de tomaten, de basilicum en een snuifje suiker toe. Laat een 10-tal minuten sudderen. Verdeel het tomatenmengsel over kleine vuurvaste schaaltjes.
Verwijder de harde korst van de Crottin, snijd het kaasje in kleine dobbelsteentjes en verdeel die over de tomaten.
Voor de crumble, snijd eerst de boter in kleine blokjes. Voeg de geraspte parmezaan, de bloem en het paneermeel toe. Kneed alles met de vingertoppen tot je een zanderig deeg bekomt.
Verdeel dit deeg over de schaaltjes. Bestrooi met de tijm. Zet 15 minuten in de oven en dien heet op!

Bron: Website Journal des Femmes

Related Post