- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

Christmas is coming. En voor mijn part kan het niet snel genoeg gaan. Ik ben een echte Kerstliefhebber: de sfeer, de cadeautjes, de gezelligheid, de food,… zàlig! En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Bij Carrefour is de laatste rechte lijn naar de kerstperiode ook al ingezet. In augustus (!) kreeg ik volgend mailtje in mijn mailbox: “Ben je al die zomerse slaatjes, gazpacho’s en cocktails een tikkeltje beu? 
Heb je stiekem al zin in gebraden kalkoen, smeuïge raclette, een stevig glas glühwijn en warme ovenschotels? De maanden vliegen voorbij en we kunnen stilletjesaan al aan de feestdagen beginnen denken. Carrefour nodigt je daarom graag uit voor een exclusieve avond die je gegarandeerd zal inspireren voor een smaakvol én heerlijk eindejaar.”

 

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

© Leyla Hesna

 

Haha, gelijkgestemde zielen bij Carrefour!! Ik zocht het even voor jullie op: op 11 augustus blogde ik mijn eerste kerstrecept. Gezwind reed ik met Annelies van Een Lepeltje Lekkers richting het kookatelier van Yves Mattagne in Tour & Taxis, benieuwd naar wat voor lekkers en nieuws de supermarktgigant voor ons in petto zou hebben. We zetten net nog geen kerstliedjes op…

 

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

© Leyla Hesna

 

Met een fijn glaasje bubbels in de hand, kregen we zicht op wat Carrefour met het eindejaar in de rekken legt en dat is heel wat. Wat ik onthouden/geproefd heb en lekker bevonden heb:

 

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

© Leyla Hesna

Likkebaardend (en scheurend van de honger) dachten we dat we meteen onze voetjes onder de mooi gedekte tafel gingen mogen schuiven, maar niets was minder waar: we moest zelf ons potje koken… Annelies en ik kozen ervoor om de Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof voor onze rekening te nemen. Het werd een succes over heel de lijn. We hadden de dikste pret samen, kokkerelden erop los en schotelden onze collega-blogsters La Cuisine c’est Simple, Elle Mixe, La Fille du Quatrième en Leslie en Cuisine de sappigste sint-jakobsnootjes voor. Ik deel het recept graag hieronder.

 

Christmas is coming bij Carrefour + recept Sint-Jakobsnoten met gekonfijt witloof

© Leyla Hesna

Sint-Jacobsnoten met gekonfijt witloof, saus met Noilly-Prat

Ingrediënten voor 6 personen:
9 Sint-Jakobsnoten in de schelp
12 kleine witloofstronkjes
Boter
6 dl visfond
2 dl vermout (Noilly Prat of een andere)
1 citroen
Room
Peper en zout

 

Werkwijze

Snijd de witloofstronkjes fijn en laat ze zweten in de boter.

Blus met de visfond en de vermout, laat het even opkoken en tot de helft reduceren.

Laat het witloof uitlekken en breng het sap met 1 dl room aan de kook, tot je een stevige saus bekomt. Kruid af en voeg eventueel een scheutje room toe.

Snijd de Sint-Jacobsnoten in twee en bak ze kort aan langs 1 zijde, zet ze dan aan de kant.

Leg het witloof op de bordjes of in de schelpen, leg er de half gebakken Sint-Jacobsnootjes op.

Overgiet met de saus en gratineer in een goed warme oven.

 

Bedankt Nadia van Walkie Talkie voor de uitnodiging, Vera van Carrefour voor het onthaal en de uitleg en Leyla voor de foto’s!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post