- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chocoladecannelés van Donna Hay

 

Chocoladecannelés van Donna Hay

 

Recept voor chocoladecannelés van Donna Hay

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 2 u (of beter nog: 1 nacht)
Baktijd: ca. 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 16 chocoladecannelés:
560 ml melk
1 vanillestokje, gespleten en zaadjes eruit geschraapt
50 g ongezouten boter, in blokjes
200 g pure chocolade, in stukjes
2 eieren
2 eidooiers, extra
240 g poedersuiker, 2 keer gezeefd
100 g bloem, 2 keer gezeefd
Bakspray om in te vetten
160 ml butterscotch likeur (of Amaretto)

 

Werkwijze

Breng de melk, vanillezaadjes, boter en chocolade in een middelgrote sauspan op matig vuur aan de kook. Neem van het vuur, roer door tot alles is gemengd en laat volledig afkoelen.

Doe de eieren, extra dooiers en suiker in een grote kom en roer voorzichtig alles goed door. Let op dat je het cannelébeslag roert en niet klopt, anders wordt de textuur te licht en luchtig. Voeg de bloem toe en spatel erdoor. Voeg het chocolademengsel toe er roer alles om. Zeef het beslag, gooi alles weg wat in de zeef achterblijft en laat 2 uur staan op kamertemperatuur. Of beter nog, 1 nacht! Ik bakte 1 deeltje na 2 uur en bakte de rest ’s anderendaags pas en die chocoladecannelés waren veel mooier en groter!

Verwarm de oven voor op 220° C. Vet 16 cannelévormpjes van 80 ml goed in met bakspray. Leg een taartrooster op een bakplaat, zet de vormpjes er omgekeerd op en zet 10 min in de koelkast of tot ze koud zijn.

Schep het schuim van het oppervlak van het cannelébeslag, voeg de likeur toe en roer voorzichtig om. Zet de vormpjes op de bakplaat en vul ze met beslag. Zet 10 min in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 180° C en bak nog 50-55 min of tot de cannelés goudbruin zijn maar vanbinnen nog zacht. Haal ze direct uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.

 

Chocoladecannelés van Donna Hay

 

Bron: recept van Donna Hay in Modern Baking.

 

 

Related Post