- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chocolade cheesecake

Chocolade cheesecake

Het is niet de eerste keer dat ik inspiratie haal bij Bart van Roeckie’s World. In het verleden maakte ik al een gedraaide rabarber-frambozenkrans (vette aanrader!) en een koffie en karamel cheesecake van hem. Laat het duidelijk zijn: Bart is fan van cheesecake. En ik volg hem daarin. Dus toen ik deze chocolade cheesecake op zijn Instagram feed zag passeren, kon ik niet snel genoeg alle ingrediënten in huis halen. Alleen die chocolade chips die hij gebruikte voor de afwerking kon ik niet vinden, maar ik vond wel Elisettes, artisanale chocolade krokantjes met noot, in mijn Carrefour en die zouden de klus wel klaren.

 

Chocolade cheesecake

 

Recept voor chocolade cheesecake

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Afkoelen: 3 à 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor  de bodem:
120 g speculoos
120 g havermoutkoekjes
50 g gesmolten boter

Voor de vulling:
400 g roomkaas
2 el poedersuiker
160 g pure chocolade,
160 g melkchocolade
300 ml room

 

Bereiding

Verkruimel de koekjes en de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Schep de inhoud nu in een taartvorm van ca. 23 cm. Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.

Zet de bodem weg in de koeling, terwijl je de vulling bereidt.

Mix de roomkaas met de poedersuiker.

Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg toe aan het kaasmengsel.

Klop 150 ml room op en spatel dit voorzichtig door het kaasmengsel.

Giet daarna over de koekjesbodem en zet alles even in de vriezer.

Breek nu de melkchocolade in stukjes. Verwarm de rest van de room (net niet laten koken) en giet deze over de chocolade stukjes.

Laat even rusten en meng dan alles goed vooraleer je dit als laatste laag over je taart giet.

Voor een mooi effect laat je de randen zichtbaar.

Zet alles weer de koeling voor een paar uurtjes en werk dan je chocolade cheesecake af.

Daarvoor gebruikte ik frambozen, braambessen, granaatappelpitten, rode besjes, chocolade balletjes, gepofte rijst met chocolade en dus die Elisettes.

Smakelijk!

 

Bron: recept van Roeckie’s World.

Related Post