- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chinese pannenkoeken met lente-ui

Chinese pannenkoeken, ik had er – eerlijk gezegd – nog nooit van gehoord… en toen kwam ik ze 2 keer tegen op 1 dag. Hoe zot is dat? Dat was voor mij hét teken dat die dingen trending zijn (zoals de garden focaccia, weet je nog?) en ik die dus dringend moest maken voor ze weer passé zijn. Ik maakte het recept van Chic Chic Chocolat maar voegde er geraspte mozzarella aan toe zoals Mara van Life Is Full Of Goodies deed. (Met geraspte geitenkaas moet dit ook lekker zijn, mijn gedacht).

Omdat het recept nogal lastig is om duidelijk neer te pennen, maakte ik (eenmalig) stap voor stap foto’s.

 

Chinese pannenkoeken met lente-ui

 

Deze Chinese pannenkoeken serveer je als sharing hapje bij het aperitief of met een (Oosterse) salade erbij als lunchgerecht.

 

Chinese pannenkoeken met lente-ui

 

Recept voor Chinese pannenkoeken met lente-ui

(Voor)bereiden: ± 40 min
Rusten: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 Chinese pannenkoeken:
300 g bloem
1/2 tl zout
200 g water
1 bussel lente-ui
100 g geraspte mozzarella (die kan je ook gewoon weglaten)
Zonnebloemolie (of rijstolie of arachideolie)
Sojasaus
Sesamzaadjes of Furikake zeewier van Lima (facultatief)

 

Werkwijze

Maak het deeg. Doe daarvoor de bloem en het zout in de kom van een staande mixer of in een slakom.

Breng het water tot tegen het kookpunt en voeg het toe in een kuiltje in het midden van de bloem.

Laat de mixer gedurende enkele minuten draaien op middelmatige snelheid. Met de hand, meng je eerst met een lepel, waarna je het deeg op een bebloemd werkblad kneedt gedurende 1 à 2 min. Dit doe je door de rand vast te pakken en naar het midden te brengen, waarbij je stevig duwt. In beide gevallen moet het deeg glad zijn.

Laat het deeg afgedekt met plasticfolie gedurende ca. 30 min rusten.

Snijd het groen van de lente-ui fijn. Bewaar het wit van de lente-ui voor een andere bereiding.

Snijd het deeg in 4.

Rol een eerste stuk dun uit met de deegrol en strooi er fijngesneden lente-ui en geraspte mozzarella over.

Rol het deeg nu op zoals een pannenkoek en rol die vervolgens op zichzelf. (Zie stap-voor-stap foto’s hierboven).

Rol opnieuw uit met de deegrol.

Verwarm een pan met een scheutje olie.

Bak de pannenkoek bruin aan beide kanten.

Werk op dezelfde manier voor de 4 pannenkoeken.

Snijd in stukken en serveer met de sojasaus (en sesamzaadjes of Furikake zeewier).

 

Tip: elke bloemsoort is verschillend en vergt min of meer water. 10 g water min of meer, dat lijkt weinig, maar dat kan wel het verschil maken tussen een deeg dat teveel kleeft en een deeg dat te droog is. Pas de hoeveelheid water aan, indien nodig.

 

Chinese pannenkoeken met lente-ui

 

Bron: recept van Chic Chic Chocolat met een ‘snufje’ Life Is Full Of Goodies

Related Post