- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Chinese kippensoep (van Dominique Persoone)

Chinese kippensoep (van Dominique Persoone)

 

Chinese kippensoep (van Dominique Persoone)

 

Nodig voor 4 kommen kippensoep

2 flessen kip drinkbouillon van Fundo (of homemade kippenbouillon)
100 g Chinese noedels
1 ui, fijngesnipperd
2 preiwitten, fijngesnipperd
1 tl kruiden Santa Maria Japanese Natural Umami
2 el sojasaus
1 gekookte kipfilet
1 dikke plak gekookte ham
1 stengel selder, de blaadjes
Peper & zout
Boter
1 ei

 

Chinese kippensoep (van Dominique Persoone)

 

Werkwijze

Zet een antikleefpan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Kluts een eitje, kruid het met peper en zout en giet het in de pan. Bak er een dunne omelet van. Rol de omelet op en snijd er dunne reepjes van.

Verwarm de bouillon in een grote pot op het vuur.

Voeg 1 fijngesneden ui en 2 fijngesnipperde preiwitten toe.

Kruid met 1 tl umamikruiden en 2 el sojasaus.

Snijd 1 gekookte kipfilet en 1 dikke plak gekookte ham in blokjes en voeg bij de soep. Breng aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.

Laat 100 g dunne Chinese noedels weken in koud water.

Voeg de Chinese mie en de reepjes omelet nog toe aan de soep alvorens te serveren.

Werk af met enkele selderblaadjes.

 

Chinese kippensoep (van Dominique Persoone)

 

Bron: recept van Dominique Persoone voor Het Nieuwsblad Magazine van 13 mei 2017.

Related Post