Boodschappenlijstje voor 6 cheesecakejes
Voor de crème:
300 g Philadelphia kaas
2 eieren
1 bio limoen
10 cl room
1 tl maïzena
2 zakjes vanillesuiker
Voor de garnituur:
2 zakjes vanillesuiker
20 g boter
2 nectarines
Voor de speculoosbodem:
125 g bloem
60 g bloemsuiker
60 g boter
1 dooier
1 snufje zout
1 el kaneelpoeder
1 tl vierkruidenpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor bij 180° C en boter 6 hittebestendige ovenschaaltjes lichtjes in.
Voor de bodem: doe alle ingrediënten voor de speculoosbodem (behalve de dooier) in de mengkom van een keukenrobot en mix tot je een zanderige mengeling bekomt. Voeg vervolgens de dooier toe en mix nogmaals met de pulse-knop tot je ‘grof zand’ krijgt.
Verdeel dit deegje over de 6 ovenschaaltjes en schuif in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
Voor de garnituur:
Was de nectarines, snijd ze in partjes en bak ze in een pan met de boter en de vanillesuiker gedurende 6 à 8 min. Houd apart.
Voor de crème:
Mix de kaas met de eieren de room, de Maïzena, het sap en de zeste van de limoen en de vanillesuiker.
Giet de crème op de speculoosbodem in de ovenschaaltjes, zet de temperatuur van de oven lager bij 150° C en bak de cheesecakejes gedurende 20 min. Laat de cheesecakejes volledig afkoelen voor je ze ontvormt.
Verdeel de nectarines over de cheesecakejes voor je ze serveert.
Tips:
Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken en koel bewaren.
Je kan kiezen voor mirabellen,
perziken, pruimen of vijgen. De baktijd is gelijkaardig.
Bron: recept afkomstig van de website Elle à Table.