- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cheesecake met rood fruit en meringue

 

Cheesecake met rood fruit en meringue

Boodschappenlijstje voor 6 personen

200 g speculaas
50 g gesmolten boter
325 g St Morêt
80 g suiker
1 el bloem
2 eieren, M-formaat
1 tl vanille-extract
125 g aalbessen
125 g frambozen
125 g kersen

Voor de meringue:
3 eiwitten
100 g suiker

 

Werkwijze

Mix de speculaas met de boter met behulp van een keukenrobot of blender. Verdeel deze massa in een egale laag over de bodem van een springvorm van 20-22 cm diameter. Druk goed aan tot een compacte bodem. Zet in de koelkast en verwarm de oven voor bij 160° C (th. 5-6).

Klop de 2 eieren met de suiker tot de massa in volume verdubbeld is. Meng er de St. Môret kaas onder en klop nog even verder tot een homogene massa. Voeg de bloem en het vanille-extract toe. Giet deze mengeling in de springvorm tot deze half vol is en schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 20 min. Ontpit ondertussen de kersen.

Voor de meringue:
Klop de eiwitten op waarbij je beetje bij beetje de suiker toevoegt zodra de eiwitten beginnen te schuimen. Blijf gedurende ca. 5 min verder kloppen op hoge snelheid tot de meringue stevige pieken vormt wanneer je de klopper optilt.

Haal de cheesecake uit de oven. Er moet zich een korstje gevormd hebben bovenop.

Schik dan het fruit op dit korstje, dek af met meringue tot de rand van de vorm en schuif de cheesecake nog 10 min terug in de oven. Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen op een rooster en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik.

Wanneer je de cheesecake serveert, kan je hem nog bestrooien met poedersuiker.

 

Cheesecake met rood fruit en meringue

 

Bron: recept vertaald van de website Régal.fr.

Related Post