- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Carmello, verwenontbijt met streekproducten uit Vlaams-Brabant

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

Het lijkt de laatste tijd wel of ze ‘gedoemd’ (of moet ik zeggen: uitverkoren) zijn om mijn pad te kruisen, de ondernemende vrouwen die hun carrière in het bedrijfsleven overboord gooien om zich op hun passie voor food te storten. Eerst was er Annick van Café d’O, een weekje later volgde Ilse van Illie Mangaro en nu is er Marie-Caroline van Carmello.

 

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

 

Marie-Caroline contacteerde mij via mijn Facebook pagina met de vraag of ik zin had om haar ontbijtjes te ontdekken. Niet zomaar een ontbijt (want dan had ik nee gezegd, die kan ik in Lochristi ook wel krijgen), maar ontbijt met streekproducten uit het Pajottenland: “Hallo Myriam! Ik volg al geruime tijd met veel interesse jouw pagina en blog. Als jonge ondernemer heb ik een voorliefde voor onze streek, het Pajottenland. Daar heb ik sinds kort mijn eigen zaak opgestart, Carmello (www.carmello.be) genaamd. Ik zou het heel fijn vinden om jou en Aalst onze ontbijtjes met streekproducten te laten ontdekken. ? Denk je dat we dit samen kunnen? Ik hoor het graag! Groetjes Marie.”

 

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

 

Dàt was nog eens een idee! I.p.v. de industrieel afgebakken pistolets en croissants, de Looza fruitsapjes en de Danone yoghurts (geen kwaad woord over Looza of Danone, hoor!), een mand met niets anders dan streekproducten. Ik was benieuwd en liet Marie-Caroline een “Parel ontbijt” leveren.

 

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

 

Amai! Wat een fijne dame. Ze was slechts een kwartiertje binnen, maar liet een onuitwisbare indruk op me na. Wat een spraakwaterval ook (Al kan ik er zelf ook wel wat van. ?). Ze vertelde honderduit over haar carrièreswitch van sales & marketing manager bij Switch naar zaakvoerder van Carmello én consultant in sales en marketing bij een digital printing bedrijf. Want Carmello neemt voorlopig nog niet al haar tijd in beslag: enkel ’s avonds en ’s ochtends is ze druk met het prepareren en bedelen van de ontbijtjes. En dus heeft ze nog een ‘bijbaan’. Een bezige bij dus. (Ben zelf ook wel een beetje dat type ?).

 

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

 

Maar over naar de kern van de zaak: het ontbijt. Dat bestond uit:
2 héérlijke croissants, 2 chocoladekoeken, 2 witte pistolets en 2 bruine pistolets afkomstig van warme bakker De Doncker uit Gooik.
Ambachtelijke hesp en kaas, door Marie-Caroline ’s ochtends van de grote bol afgesneden. Trouwens de kaas is lactosevrij!
Huisgemaakte confituren van Zoete Potjes en artisanale choco van B&B Landing Point in Melsbroek
Flesjes vers en natuurlijk appelsap en vers fruit van Pajottenlander
Artisanale yoghurt met fruit en rijstpap of pudding van familiebedrijf Van Petegem uit Meerbeke
Huisgemaakte granola, eveneens van Zoete Potjes
Fles Cava Fanatic 75cl, die komt voorlopig niet uit het Pajottenland, maar ook daar komt wellicht binnenkort verandering in!
Peperkoek van The Flavor Shop in Gooik
Suiker, boter en melk, niet lokaal maar wél fairtrade!
Een heerlijke dosis koffie onder eigen Caramello label, maar afkomstig van De Draak.

 

Carmello, verwenontbijt met Oost-Vlaamse streekproducten

 

Mijn conclusie: ik proefde al heel wat ontbijtmanden, maar nog geen enkele die zo lekker was als deze. De producten zijn stuk voor stuk met passie gemaakt en dat proef je! Carmello heeft trouwens ook verwenpakketjes voor je viervoeter of kat, kwestie dat zij zich niet benadeeld voelen, terwijl jij zit te genieten.

Meer weten over Carmello?

T. +32 (0) 474 67 65 34
E. info@carmello.be
W. carmello.be

Facebook | Instagram

Related Post