- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Caramel appel trifle

Appel trifle

Whoop! Whoop! Er zit een nieuwkomerke aan te komen in de rayon van de supermarkt! Eentje om naar uit te kijken. Ik kan het weten, want ik had het voorrecht om er in avant-première al mee aan de slag te gaan…

Iedereen kent natuurlijk de blikjes gecondenseerde melk van Nestlé. Je weet wel, die dingen die je een paar uur in kokend water moet zetten om dulce de leche te bekomen. Wel, Nestlé heeft die klus nu zelf geklaard. Euh? Jaja, je kan die blikjes caramel of dulce de leche of melkconfituur heel binnenkort* gewoon kant-en-klaar kopen. De smaak is gelijk aan die die je zelf maakt. Echt waar. Dit is bangelijk lekker. Op de boterham, op de pannenkoek, bij een ijsje,…

Ik koos om er trifles mee te maken. Voor wie niet weet wat een trifle is, snuisterde ik even op Wikipedia: Trifle (‘niemendalletje’) is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hieroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Er zijn echter vele variaties mogelijk: de cake kan vervangen worden door koekjes of brownies en in plaats van vla kan het toetje ook afgedekt zijn met ijs.

Ik koos voor appels als vers fruit, kaneelslagroom i.p.v. vla en voor chocolade granola i.p.v. cake of brownies. Het resultaat is een bommetje: een smaakbommetje en helaas ook een caloriebommetje. Je wil vast niet weten hoeveel kilometer je moet joggen of hoeveel uur je moet wandelen om de calorieën van deze glaasjes te verbranden… Maar dit is by far één van de lekkerste desserten van deze blog. Dat heb ik waarschijnlijk al vaker gezegd, maar nu meen ik het! 🙂

*De Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel van Nestlé is verkrijgbaar vanaf december 2014/januari 2015 in blik (397 g) en dat uitsluitend in de supermarkten en hypermarkten van CARREFOUR. Aanbevolen verkoopprijs: € 2,55.

Voor 4 à 6 trifles (afhankelijk van het formaat van je glazen)

1 blik NESTLÉ Gecondenseerde Melk Caramel

3 appels
2 kl limoensap
1/8 kl muskaatnoot
2 kl kaneel in poeder
6 el bruine suiker
1 klontje boter

250 ml volle room
100 g bloemsuiker
1 kl kaneel in poeder

90 g chocolade Granola (havermout met chocolade en macadamia noten)

Werkwijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Meng in een middelgrote pan met limoensap, muskaatnoot, kaneel en bruine suiker. Schud de appels op zodat er zich een suikerlaagje rond vormt.
Voeg de boter toe en bak de appels gedurende 15-20 minuten of tot ze zacht zijn naar wens. Laat afkoelen gedurende 15-20 minuten.

Klop voor de kaneelslagroom de room in een schone mengkom tot hij begint dikker te worden. Voeg de suiker en kaneel toe tot je stijve pieken bekomt.

Lepel een laagje slagroom in de glaasjes.
Schik hierop een laagje granola.
Hierop komt een schepje Caramel.
Eindig met een laagje appels.

Herhaal de laatste 4 stappen of tot het glas vol is.

Eindig met een extra laagje caramel op elke trifle.

Zet in de koelkast gedurende 2 à 3 uur of tot je ze wenst te serveren.

Related Post