- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cannelloni van prosciutto-mozzarella & notensla

Cannelloni van prosciutto-mozzarella & notensla

Gisteren ging ik tafelenen met mijn Spermalie klasvriendinnen, kwestie van 1 week voor het schooljaar onze dinsdagavond-kook-gewoonte terug op te nemen. Uiteraard kwam het onderwerp op mijn blog en één van de opmerkingen die ik kreeg, was dat er toch wel (te)veel dessertjes op staan. Ik weet het. Ik pleit schuldig en beloof op mijn plechtig communiezieltje (ahum!) om vaker voor- en hoofdgerechten te posten en ook hapjes en tapjes, zoals je van deze blog toch wel verwacht… Ik vat de koe direct bij de horens en heb vanavond al meteen het voorgerechtje van gisteren nagemaakt. En weet je wat? Het was even lekker als in Luna Piena! Speekmedaille voor mezelf!

Nodig voor 4

8 sneetjes prosciutto of andere lekkere Italiaanse ham
1 grote bol buffelmozzarella van 400 g
1 handvol rucola of notensla
3 trospruimtomaten
1 sjalot
1 teentje look
basilicum
goeie olijfolie
peper en zout
balsamicocrème

Bereiding

Laat de mozzarella goed uitlekken.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Pel en kneus de knoflook, doe ‘m bij de tomaten. Snipper de blaadjes basilicum en doe ze er ook bij.
Kruid de tomaten met peper en zout en giet er de olijfolie bij. Laat dit bij voorkeur 24 uur marineren op een koele plek (maar niet in de koelkast).
Leg 2 sneetjes prosciutto licht overlappend naast mekaar op een bord. Scheur de uitgelekte mozzarella in stukken en schik ze op de ham. Kruid af met peper van de molen. Leg enkele blaadjes notensla op de mozzarella. Vouw de prosciutto dicht tot een mooie rol.
Schik de gekoelde tomatensalsa naast de cannelloni.
Werk af door hierover enkele streepjes balsamicocrème te trekken.

Bron: geproefd in Luna Piena in Damme, ‘ontleed’ en nagemaakt. Afwijkingen van het origineel recept zijn volledig ten laste van ondergetekende.

Related Post