Ik ben een vrouw van mijn woord. Altijd al geweest. Beloftes nakomen, da’s één van de waarden die ik met de paplepel binnenkreeg. Toen ik op maandag 7 oktober het recept van cakepops met jullie deelde, recept van de hand van Wim Ballieu mij kant-en-klaar aangereikt door Solo, beloofde ik jullie plechtig zelf ook eens de fameuze cakepops te maken.
Sedertdien bleef die belofte in mijn hersenen malen. En toen ik op de website van Fonq toevallig de Popcake Maker van Princess tegenkwam, wist ik het meteen: dit barbyroze toestelletje moest ik hebben zodat ik eindelijk mijn belofte zou kunnen nakomen.
En zo geschiedde. Ik weet het. Ik heb een beetje (veel) vals gespeeld. Want dankzij het handige machientje is cakepops maken maar een fluitje van een cent meer, terwijl er bij Wim best wel wat werk komt bij kijken. Maar ach, jullie zullen mij dat wel vergeven, zeker? Een nieuwe, drukke baan, een nieuw, druk marathonschema (voor Parijs, da’s al over minder dan 2 maanden!),… redenen genoeg waarom ik mij veroorloof om ‘shortcuts’ te maken in de keuken als dat kan.
Nodig voor 18 chocoladepopcakes
113 g (ongezouten) boter
200 g bruine suiker
2 eieren
1 kl vanille-extract
135 g patisseriebloem
30 g cacaopoeder
Werkwijze
Klop de boter en de bruine suiker met een mixer (gemiddelde snelheid) samen in een grote mengkom. Klop (gemiddelde snelheid) de eieren en het vanille-extract grondig door het mengsel.
Klop de bloem en het cacaopoeder met een garde in een kleine kom. Roer het grondig door het eimengsel.
Bak de popcakes volgens de instructies vermeld in de handleiding van de Princess Popcake Maker.
Laat de popcakes volledig afkoelen.
Steek voor het maken van “cakepops” lollystokjes in de popcakes.
Versier de popcakes. Ik liet hiervoor pure chocolade smelten, dompelde er de cakes volledig in onder en doopte die vervolgens in brésiliennenootjes, chocoladeschilfers en ijsspikkels.
Bron: recept uit de handleiding van de Princess Popcake Maker
0 reacties