- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cake met chocolade en hazelnoten

 

Cake met chocolade en hazelnoten

 

Recept voor cake met chocolade en hazelnoten

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 cake:
300 g zelfrijzend bakmeel
220 g suiker
3 el cacaopoeder
185 g ongezouten boter, gesmolten
310 ml yoghurt
3 eieren
1 tl vanille-extract
100 g hazelnoten, gehakt
75 g geroosterde amandelen, gehakt
Poedersuiker om te serveren
Snufje zout

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180˚ C. Vet de cakevorm goed in met gesmolten boter en bestuif met wat bloem. Klop de overtollige bloem eruit en zorg dat de hele vorm aan de binnenkant een beetje bestoven is.

Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker, cacaopoeder en het zout bij elkaar in een kom en meng even.

Doe in een andere kom de yoghurt, eieren en vanille-extract. Klop dit even goed door en doe bij de droge bestanddelen.

Voeg als laatste de boter toe en roer het geheel tot het goed gemengd is en glad.

Doe de noten erdoor, meng en giet over in je cakevorm.

Bak de cake gedurende 40 min of tot een prikker er schoon uitkomt.

Laat 10 min staan voor je hem op een afkoelrek uitstort.

 

Cake met chocolade en hazelnoten

 

Bron: recept van de blog Simone’s Kitchen.

Related Post