- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Broccolivelouté

Mijn ouders kwamen op visite en dat betekent dat ik de keuken in moest met volgende opdracht: iets lekkers en vooral niet te speciaal. Met hun 92 en 86 lentes hebben mémé en pépé geen boodschap aan zalfjes of schuimpjes, maar willen ze ‘degelijke kost’.

Als voorafje had ik gekozen voor soep. Mijn vader is verzot op soep en met het weer dat we afgelopen weekend hadden, was dit een uitstekende keuze. Na het bijwonen van de voetbalwedstrijd van zoonlief waren ze maar wat blij met deze kom dampende broccolivelouté.

De soepstengel met Parmaham zorgde dan toch een beetje voor de originele toets.

Nodig voor 5 à 6 borden soep

2 uien
500 g broccoli
1 grote aardappel
50 g erwtjes (ik koos voor diepvrieserwtjes)
Olijfolie
750 ml groentenbouillon (in mijn geval 750 ml water en 2 bouillonblokjes)
100 ml melk
100 ml room
Zout en peper van de molen
Voor de afwerking (facultatief): 6 soepstengels, 6 plakken Parmaham en enkele broccoliroosjes

Bereiding

Pel en versnipper de uien.
Schil en was de aardappel. Snijd hem in dobbelsteentjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Laat de uien zweten in een scheutje olijfolie.
Voeg de aardappelstukjes toe en laat ze enkele minuten aanfruiten.
Voeg de erwtjes en de broccoli toe.
Voeg de bouillon toe. Kruid met peper en zout.
Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen.
Mix de bereiding.
Voeg de melk en de room toe en mix nogmaals om een velouté te bekomen.
Kruid nog bij naar smaak.
Dien warm op.

Tip: serveer er een soepstengel bij die je omwikkelt met een plakje Gandaham.

Bron: blog Croquant-Fondant… Gourmand

Related Post