- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Met het mooie weer en na de lange lockdown periode wil mijn man terug uitvliegen in het weekend. Maar ik wil/moet lopen (ik ben eindelijk terug goed op dreef met het oog op Tokio marathon in oktober) en koken/bakken. Da’s dus een moeilijke match. Gelukkig kwam ik dit heerlijke hapje tegen op de Instagram feed van Pieter D’Hoop. Neen, Pieter is geen chef of blogger, maar een Beroepsfotograaf met grote B gespecialiseerd in food. Een recept had ik dus niet, maar de foto sprak eigenlijk voor zich: getoaste brioche met gerookte paling, wat kaviaar en een streepje zure room. En dus maakte ik er ‘werk’ van. Alleen is mijn foto 100 keer minder mooi dan die van Pieter. En ook het hapje is minder perfect (mijn brioche was al voorgesneden en dus kon ik geen perfecte kubussen maken), maar de smaken, die waren er wel boenk op. En dat is wat telt, toch?

 

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Megagemakkelijk hapje.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sneetje briochebrood
  • 1 mooie gerookte palingfilet
  • 1 doosje kaviaar
  • 1 potje zure room
  • Eetbare bloempjes voor de afwerking
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Versnijd het briochebrood in balkjes, besprenkel die met olijfolie en bak ze goudbruin in de oven van 180° C. Dit duurt ca. 5 min.
  • Snijd de gerookte palingfilet op maat van de brioche balkjes en leg de paling op de getoaste brioche.
  • Schep er wat kaviaar op en werk af met een streep zure room.
  • Werk af met een eetbaar bloemetje.

Notities

Als kaviaar gebruikte ik de Royal Belgian Caviar Gold Labelh die ik gekregen had.
Als eetbaar bloemetje koos ik voor rode klaverzuring uit mijn eigen tuin. Volgens het bijhorend 'plakaatje' ideaal bij verfijnde visgerechten en/of schaaldieren.
Trefwoord briochebrood, gerookte paling, kaviaar, Royal Belgian Caviar, zure room

Bron: geïnspireerd op een recept van Wouter Van Laarhoven van restaurant Alma in Oisterwijk, gefotografeerd door Pieter D’Hoop.

Related Post