- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Ingrediënten voor 4 personen

250 g Brie
20 noten naar keuze
1 plantje dragon
20 g bloem
2 eiwitten
20 g panko
2 el Solo Vloeibaar
6 vijgen
100 g kristalsuiker
4 el Luikse siroop

 

Bereidingswijze

Snijd het stuk Brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo’n 5 noten en enkele blaadjes dragon.

Doe de bloem, eiwitten en de panko in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door de panko.

Snijd de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karamelliseren.

Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160° C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water erbij.

Schep de vijgen op de borden en dresseer het Brie-notenkroketje erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat extra noten en een takje dragon.

 

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Bron: recept van Choupetamarie voor Solo.

Related Post