- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Braambessentaart

Een dag in de week werk ik van thuis. Zalig vind ik dat. Gewoon in mijn joggingbroek en met mijn Crocs aan aan mijn eettafel zitten werken. Ik ben heel gedisciplineerd (en neen, dat schrijf ik niet omdat mijn baas zou kunnen meelezen, trouwens mijn baas is Franstalig) en verzet thuis bijna dubbel zoveel werk als op kantoor. Ik kan me nu eenmaal beter concentreren in een stille ruimte dan met een pak kwebbelende collega’s rond mij (sorry, Veerle en Mart)… 😉

Terwijl ik deze week thuis aan de slag was, viel dit recept in mijn mailbox. Wat een mooie foto! En wat een eenvoudig recept! In plaats van ’s middags mijn bokes op te eten, reed ik snel naar de winkel om de ingrediënten (no worries, ik ruilde mijn Crocs wel nog rap voor mijn All Stars!) en ik had in mijn half uurtje pauze zelfs nog de tijd om de taart voor te bereiden en in de oven te schuiven. Om maar te zeggen, hoe eenvoudig en snel deze taart klaar is!

Twee bemerkingen wil ik evenwel meegeven. Ten eerste, je kunt deze taart na het bakken niet netjes in stukken snijden. Daarvoor is de bramenmengeling in het midden te vloeibaar. Ten tweede, voor ‘de goedkoop’ moet je deze taart ook niet maken. Met 5 bakjes bramen aan 3 EUR per bakje én het zanddeeg én het potteke confituur, loopt de prijs best op. Maar de smaak, die is wel top!

Nodig voor 1 taart voor 6 personen

1 vel zanddeeg of kruimeldeeg
500 g braambessen
1 el bloem
4 el suiker
2 el braambessenconfituur

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Rol het deeg uit met het bakpapier, breng het aan in een ronde vorm en prik het deeg in met een vork.

Meng de braambessen met de suiker, de bloem en de confituur en giet op het deeg. Klap de randen van het deeg naar het midden waarbij je het fruit zichtbaar laat en bak gedurende 40 à 50 minuten.

Serveer lauw met een beetje slagroom.

Bron: recept van Elle à Table.

Related Post