- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Braambessen brownies met meringues

Braambessen brownies met meringues

 

Braambessen brownies met meringues

 

Recept voor braambessen brownies met meringues

(Voor)bereiding: 40 min
Bakken: 18 min (+ afkoelen)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 12 braambessen brownies:

Voor de braambessen brownies:
100 g ongezouten boter
100 g donkere chocolade van goede kwaliteit
100 g bruine suiker
75 g griessuiker
2 grote eieren, op kamertemperatuur
150 g bloem, gezeefd
3 el cacaopoeder, gezeefd
1/2 tl bakpoeder, gezeefd
1⁄4 tl fijn zeezout
24 verse braambessen (ca. 200 g)
30 meringues, om af te werken (voor de beschrijving van de meringues klik hier)

Voor de braambessen roomkaas frosting:
120 g roomkaas (type Philadelphia)
60 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
180 g bloemsuiker
50-60 g verse braambessen

Voor de chocolade drizzle:
50 g donkere chocolade van goede kwaliteit
25 g ongezouten boter

 

Werkwijze

Voor de braambessen brownies:
Verwarm de oven voor bij 170° C/150° C (hetelucht) en vet een vorm met 12 holtes voor muffins of mini cheesecakes in.

Smelt de boter en donkere chocolade in een sauspannetje op een laag vuur tot alles zacht is. Zet apart en laat afkoelen gedurende 10 min.

Klop de eieren en suikersoorten tot een bleek en glad mengsel, giet er dan de gesmolten chocolade bij en meng tot alles goed gemengd is.

Zeef de bloem samen met het cacaopoeder, het bakpoeder en zout en doe dan de gezeefde droge ingrediënten bij het deeg terwijl je blijft kloppen op lage snelheid tot alles zacht en glad is. Let erop dat je de massa niet overklopt.

Verdeel de mengeling in gelijke hoeveelheden over de 12 holtes van de bakvorm en stop dan een braambes in het midden van elke brownie. Houd de 12 overblijvende braambessen bij voor de afwerking.

Bak gedurende 17-18 min of tot de brownies terugveren en een cake tester eruit komt met wat natte kruimels. Weersta aan de verleiding om de brownies nog langer te laten bakken: ze zullen tijdens het afkoelen steviger worden en smaken beter met een zachte kern dan wanneer ze hard en droog zijn. Laat de brownies 10 min afkoelen in de vorm voor je ze uithaalt en compleet laat afkoelen op een rooster.

 

Voor de braambessen roomkaas frosting:
Cutter de braambessen in een blender, passeer ze dan door een zeef om een gladde braambessenpuree te bekomen.

Klop de boter en de roomkaas los tot een glad mengsel. Voeg dan de suiker toe en klop tot een licht en fluffy mengsel.

Voeg langzaam de braambessenpuree toe tot de frosting er lichtpaars en luchtig uitziet. Het kan dat je niet alle braambessenpuree moet gebruiken om de gewenste textuur te bekomen.

Doe de frosting in een spuitzak met een grote ronde spuitmond (10-15mm).

 

Voor de chocolade drizzle:
Smelt de chocolade samen met de boter, schep dan in een spuitzakje waar je het uiteinde van afknipt (een gaatje van 2-3mm) om makkelijk te kunnen sprenkelen.

 

Afwerking

Zet de braambessen brownies op een serveerschaal, spuit er de frosting op en werk af met de chocolade drizzle.

Versier met  2 meringues en 1 braambes per brownie. Verkruimel de overblijvende meringues en strooi ze erover voor extra textuur.

 

Bron: recept vertaald van de blog The Polka Dotter.

Related Post