- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Braambessen-aardbeienconfituur en review Terraillon keukenweegschaal

Braambessen-aardbeienconfituur en review Terraillon keukenweegschaal

 

Braambessen-aardbeienconfituur en review Terraillon keukenweegschaal

 

Nodig voor 2 potjes braambessen-aardbeienconfituur van 230 ml

250 g braambessen
250 g aardbeien (schoongemaakt, zonder kroontjes)
1 tl citroensap
50 ml sinaasappelsap
1/2 tl gedroogde lavendelbloemen (in een kruidenzakje)
Snuifje kaneelpoeder
375 g griessuiker of 250 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

 

Bereiding

Leg de braambessen in een vergiet en dompel ze onder in wat water. Laat ze vervolgens uitlekken.

Doe de braambessen, de aardbeien, het citroensap en het sinaasappelsap samen in een ruime kookpot.

Leg het kruidenzakje (ik gebruikte een lepel voor thee) met de lavendel erbij.

Breng aan de kook en laat 5 minuten koken met het deksel op de kookpot.

Doe de suiker en de kaneel erbij en laat 3 minuten koken (in het geval van speciale confituursuiker). Ik liet de confituur veel langer koken op een laag vuurtje. Ik testte of de confituur stijf genoeg was door hete druppel jam op een koud bordje te laten vallen. Als, nadat de confituur wat afgekoeld is, hij niet meer in een dun straaltje naar beneden loopt, is hij goed.

Schuim af met een schuimspaan indien nodig.

Haal het kruidenzakje uit de confituur.

Vul de propere glazen confituurpotjes met de hete confituur. Vul ze netjes tot aan de rand.

Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

 

Bron: recept uit De Confituurbijbel van Madam Confituur.

Related Post