- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bouillon van Mechelse asperges, peterselie Breydelmousse en coquilles

Bouillon van Mechelse asperges, peterselie Breydelmousse en coquilles

Foodpairing. De term duikt alsmaar vaker op. Er is zelfs een volledige website aan gewijd. Klik hier.

Soms worden de meest bizarre ingrediënten samengebracht en die blijken dan toch verrassend goed te matchen. Soms zijn de keuzes dan weer heel voor de hand liggend en WEET je gewoon bij voorbaat dat een duo een winner is.

Bij asperges en coquilles is dat het geval. Die twee lijken wel voor mekaar geboren. Doe daarbij nog een mousse van Breydelham en een handjevol krokant gebakken Breydelspekjes en ’t is helemaal in de sacoche!

Asperges, geniet ervan, zolang het nog kan!

Ingrediënten voor 4 personen

12 Mechelse asperges AA
1 liter kippenbouillon
8 coquilles
200 g Breydelspek in fijne reepjes
100 g boter

Voor de mousse:
100 g bladpeterselie
100 g dragon
1 dl olijfolie
Sap van 1/2 limoen
200 g Breydelham

Werkwijze

Reinig de asperges en kook ze samen met de schillen in de kippenbouillon.
Verwijder de aspergekoppen en houd deze apart. Mix de rest en giet 2 keer door een fijne zeef.
Meng alle ingrediënten voor de mousse en mix glad in de blender.
Bak de aspergekoppen en de coquilles in de boter. Kleur de Breydelspekreepjes daarna in dezelfde koekenpan.

Presentatie

Schik de coquilles, de aspergekoppen, de mousse en de Breydelspekreepjes in diepe borden. Schep er voorzichtig de bouillon bij en werk af met wat dragon en peterselie.

Bron: recept van Breydelchef Stefaan Daeninck voor de kookworkshop Genieten van asperges & Breydel in de kookstudio van Breydel in Gavere.

Related Post