- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bosbessenijs met ahornsiroop en kaneel + WIN!

Bosbessenijs met ahornsiroop en kaneel

Eerlijk duurt het langst. Naast No Sweat, No Glory is dat echt een van mijn motto’s. Ik ben altijd eerlijk, ook als ik daarmee in mijn eigen vel snijd. NaĆÆef noemt mijn man mij soms, maar ach, ik ben te oud om nu nog te veranderen… šŸ˜‰ Waarom vertel ik jullie dit? Wel, ik kreeg de vraag of ik met moederdag een ijsmachine van Cuisinart wilde weggeven. Och, leuk, tuurlijk wilde ik dat! Altijd fijn om een mooie prijs weg te geven! Maar toen ik de doos opende, zakte de moed me in de schoenen… Och neen, de ijsmachine werkte met een vrieskom die vooraf in de diepvriezer moest geplaatst worden… Ooit, in een ver verleden, had ik een toestelletje met een koelelement (ik ga het merk en type hier niet bij naam noemen), maar dat ding werkte voor geen meter. Wat moest ik nu? Een toestel weggeven waar ik niet achter stond?

Met de moed der wanhoop (deze uitdrukking is ‘lichtekes’ overdreven, maar ik vond ‘m zot leuk klinken) ging ik aan de slag met een recept voor bosbessenijs waarover ik ook al ernstige twijfels had… Tjah, het lot tarten heet dat dan zeker? In een normaal ijsrecept moet je een anglaise maken en die dan laten indikken op het vuur (vaneren heet zoiets in vaktermen), maar niks van dat in dit recept. Als dat maar goed kwam! Wel, lieve mensen, het kwam goed. Helemaal goed, zelfs! De Cuisinart deed 100% wat hij beloofde: in 20 minuten het heerlijkste roomijs! Ik kon mijn ogen haast niet geloven toen ik om de vijf minuten stiekem ging piepen naar het ‘machien’ en het bosbessenijsĀ zienderogen zag… ja, hoe zeg ik dat, zwellen, groeien, metamorfoseren? Ik was helemaalĀ happy! Ik hoef helemaal niet te liegen en kan oprecht, met de hand op het hart zeggen: de ijsmachine van Cuisinart is een toptoestel. Heel eenvoudig in het gebruik met romig en heerlijkĀ ijs in een handomdraai. En wat het recept betreft, ook dat verraste me aangenaam: veel eenvoudiger dan een klassiek roomijsrecept en keilekker! Ook mooi meegenomen: zelfsĀ na een paar dagen in de diepvriezer blijft het ijs schepklaar. “Hoezo een paar dagen in de diepvriezer? Dan was het toch niet zo lekker, als het een paar dagen in de diepvriezer bleef zitten?” hoor ik jullie denken… Ik had mijn fototoestel uitgeleend en kon geen foto maken, da’s de reden waarom het zo lang meeging… euh, moest meegaan! šŸ˜‰

Wil je graag zelf de ICE30BCE ijsmachine De Luxe van Cuisinart eens aan een test onderwerpen? Dat kan! Beantwoord volgende vraag gewoon in een commentaar onder dit blogartikel. (Zo maken ook de volgers die geen Facebook account hebben ook eens kans op een prijs). Ik zal op zondagavond 8 mei een winnaar aanduiden of beter laten aanduiden door random.org. Vraag: Welk toestel van Cuisinart testte ik eerder al uit? Tip nodig? Google is your friend!Ā Tik in Google ‘Cuisinart Hap en Tap’ en je weet het meteen. šŸ˜‰

 

Bosbessenijs met ahornsiroop en kaneel

 

Ingrediƫnten

250 g verse bosbessen
70 g ahornsiroop
Het sap vanĀ Ā½Ā citroen
1 tlĀ kaneel
2 eierenĀ (vrije uitloop)
100 g suiker
240 mlĀ melk
480 ml volle room

 

Bereiding

Doe de bosbessen, de ahornsiroop, het citroensap en de kaneel in een kom enĀ druk het fruit zachtjes plat tot de schil van de bessen barst en het sap eruit komt. Dek af en zet in de koelkast gedurende minstens 2 uur of een hele nacht. Zet de vrieskom van je ijsmachine in de diepvriezer.

Wanneer je klaar bent om het roomijs te maken,Ā mix je het fruit met een staafmixer tot het zo zacht mogelijk is. Je zal merken dat niet alle bosbesschillen volledig verdwijnen, maar da’s ok.

Klop de eieren samen met de suiker tot ze licht enĀ fluffyĀ zijn gedurende ca. 3 minuten.

Voeg de melk en de room toe en klop kort.

Meng er het fruit onder en draai tot roomijs in de ijsmachine volgens de instructies. In het geval van deĀ ICE30BCE ijsmachine De Luxe van CuisinartĀ volstaan 20 minuten.

Giet het in een afsluitbare diepvriesdoos en vries het in tot het nog wat harder wordt en klaar is voor gebruik.

 

Bron: recept van de blog Drizzle and Dip.

Related Post