- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Miserie, miserie! Voor mijn 2de recept als ambassadrice voor Boursin (mijn eerste recept vind je hier), dacht ik eerst om een hartig lentetaartje te maken. Ik was via Pinterest op een pagina gekomen waar wel meer dan 10 leuke taartjes stonden waarin ik Boursin kon verwerken. Zo gezegd, zo gedaan, maar deze Piet Precies was niet content met het taartje: het was een beetje scheef en daar kon ik niet mee leven. Dus gooide ik het over een totaal andere boeg en koos voor deze bladerdeegring met avocado, zalm, braambessen en Boursin.

Ik kwam op Instagram al een aantal van deze ringen tegen (een met filodeeg en tonijn, een met bladerdeeg en kalfstartaar en een met kruimeldeeg met zalm) en wilde er zelf ook mee aan de slag voor die bladerdeegring het wereldwijde web overspoelt. Zo gezegd, zo gedaan. En deze keer is deze Piet Precies wél content. Als het aantal reacties op mijn Instagram account waarop ik deze foto al deelde in mijn stories een voorbode is van het succes van dit recept, dan is er een mooie toekomst voor weggelegd. Slechts 5 ingrediënten (allez, min of meer) en 1 verbluffend resultaat, dat kan niet anders dan aanslaan!

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Een héél eenvoudig recept.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 bakring van ca. 11 cm

Ingrediënten
  

Voor de bladerdeegring:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Bakspray

Voor de vulling:

  • 1 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
  • 2 avocado's
  • 200 g gerookt zalmhaasje
  • 1 bakje braambessen
  • 1 scheutje room
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Cress en/of scheuten naar keuze voor de afwerking

Instructies
 

Voor de bladerdeegring:

  • Verwarm de oven voor bij 200° C.
  • Snijd het vel bladerdeeg in repen van ca. 3 cm breed.
  • Klop de eidooier los met een klein beetje water.
  • Strijk de repen bladerdeeg in met de dooier en prik goed in met een vork. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  • Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.
  • Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
  • Laat de bladerdeegring afkoelen voor je hem van de bakring haalt.

Voor de vulling:

  • Snijd de avocado in blokjes en besprenkel onmiddellijk met citroensap tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
  • Snijd het gerookt zalmhaasjes in blokjes.
  • Leng de Boursin aan met een klein scheutje room en klop op. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  • Schik alles in de bladerdeegringen zoals op de foto, werk af met takjes cress en of scheuten en serveer meteen.

Notities

Een oventemperatuur tussen de 180° C en 220° C is voor bladerdeeg het beste, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw oven.
Trefwoord avocado, bladerdeeg, Boursin, gerookte zalm, zalm, zwarte sesamzaadjes

Bron: recept gerealiseerd in samenwerking met Boursin. Lees mijn disclaimer hier.

Related Post