- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bladerdeegjes met scampi’s, morieljes en groene asperges

Bladerdeegjes met scampi’s, morieljes en groene asperges

 

Bladerdeegjes met scampi’s, morieljes en groene asperges

 

Recept voor bladerdeegjes met scampi’s, morieljes en groene asperges

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 rol bladerdeeg met boter
1 eierdooier
8 groene asperges
300 g verse morieljes
16 grote rauwe scampi’s
1 sjalot
2 el olijfolie
1 el fijngehakte peterselie

Voor de zuringsaus:
100 g zuringblad (zonder hoofdnerf)
3 dl bouillon (vis of kip)
15 g boter
4 el room
Peper en zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Rol het bladerdeeg open en snij met een mes in 8 driehoeken zoals voor een taart of pizza. Bestrijk die met de in een scheut water geklutste eierdooier. Zet in de oven en bak 15 min tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gerezen is.

Blancheer de groene asperges 5 min in kokend gezouten water. Verfris meteen onder de koude kraan en snij in stukken. Spoel de morieljes in een vergiet. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal door de rug van de scampi’s lichtjes in te snijden. Pel en snipper de sjalot.

Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit de morieljes en de sjalot 5 min. Voeg de groene asperges en de scampi’s toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min sudderen. Meng er de fijngehakte peterselie door en hou opzij.

Voor de zuringsaus:
Verwarm het zuringblad met de bouillon, de boter en de room. Kruid met peper en zout. Pureer de saus en passeer ze door een zeef.

Schik de vier driehoeken bladerdeeg op borden. Verdeel er de vulling over, lepel er de zuringsaus over en werk af met de rest van het bladerdeeg. Serveer meteen.

 

Bron: recept afkomstig uit de nieuwe lente editie van Knack Weekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post