- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

Je hebt uitnodigingen en Uitnodigingen. Die van Chiara en Debby was er duidelijk een met een grote U: “Met de deur in huis. Wij willen je graag uitnodigen om onze zaak te leren kennen: Bastiano in Bonheiden.
Wie zijn we? Chiara en Debby, twee ladybosses met armen aan het lijf, kicking ass met een vleugje rock’n roll, een zwak voor puur eten en eerlijke wijnen en een natuurlijke drang om het mensen heerlijk naar hun zin te maken.

Wat? Bij Bastiano serveren we enkel kraakverse producten. De basis is Italiaans, maar we vinden ook inspiratie in andere zuiderse en Aziatische keuken. Er is een vast menu en dagelijks suggesties. Onze sharing formule is de ideale manier om Bastiano te leren kennen!

Concreet? U bent bij dezen uitgenodigd om met 2 personen onze zaak te leren kennen, en het staat u vrij uw ervaring bij ons op alle mogelijke manieren te delen.

Geef je een seintje? Dan kunnen we alvast een tafel reserveren voor u en uw partner.
Neem zeker ook een kijkje op onze website en Instagram : www.bastiano.be.
Instagram: Bastianobonheiden

Hope to see you soon!

 

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

 

Helemaal my tone of voice. Precies of ik had dat tekstje geschreven: het enthousiasme doorspekt met Engelse termen én bovendien 2 ladybosses… Ik twijfelde geen moment en antwoordde volmondig: “Yes!“. Mijn +1 zag het ook helemaal zitten, trouwens. (Nu ja, ik krijg nooit tegenkanting wanneer het is om lekker te gaan eten). En zo scheurden we, scheurend van de honger, naar Bonheiden. Alhoewel, dat ‘scheuren’ is vrij relatief: 1 uur en 45 minuten deden we over het traject van 66 km, maar de miserie op de weg was meteen vergeten toen Chiara ons met haar meest innemende glimlach verwelkomde.

 

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

 

Nu hoor ik jullie al denken: 1 u 45 min rijden “om Italiaans te gaan eten”? Vergis jullie niet: bij Bastiano kan je uiteraard terecht voor een pizza en/of spaghetti, maar er is veel meer dan dat. We volgen het advies van Chiara om voor het sharing menu te kiezen en zo te proeven van de dagelijks verse en wisselende gerechten. Een schot in de roos, zo bleek, want ik proefde piatti die ik van mijn leven nog niet gegeten had.

Maar uiteraard start ik met een Italiaanse aperitivo, een Limoncello spritz, met prosecco, limoncello en Thaise basilicum. Mijn lifetime BOB kiest voor een fruitig alcoholvrij aperitiefje op basis van veenbes, tonic, roze limonade en hibiscus. Bij dat aperitief komt een rijkelijk gevulde plank met de beste Italiaanse charcuterie, veggie balletjes met prei, spinazie en parmezaanse kaas, casatiello (opgerold pizzadeeg met pikante salami), gevolgd door een eindeloze reeks kommetjes en bordjes met fritelli (hartige smoutebollen met ansjovis), suppli (rijstballetjes gevuld met fior di latti) met dip van basilicum en mierikswortel, hummus van pompoen, kaneel en peper, capponata, Aziatische groentjes met een lak van hoisin, ponzu en chili, bloemkool met salie, dragon en amandel, rode biet met balsamico, linzen met pompoen en cashewnoten,… Stuk voor stuk smaakbommetjes met veel deskundigheid bereid door Debby.

 

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

 

We verorberen alles tot de laatste kruimel met heel veel smaak in de overtuiging dat dit het was en dat het enige dat nog zou komen een dessertje en eventueel een espresso zouden zijn, maar dat was verkeerd gedacht. Na dit ‘voorgerechtje’ komen nogmaals 3 toppertjes op tafel: ravioli met aubergine en stracchino met een involtini van aubergine met burrata, conchiglione al ragù di salsiccia (Italiaanse worst met venkel) met witte wijn en pizzetta bianca met pompoen, funghi, truffel, burrata en rucola. Allemaal verfijnde gerechten van uitstekende kwaliteit, puur, in balans en perfect gekruid.

Voor in mijn glas raadt Chiara mij een Spaanse rode wijn aan van wijndomein Finca Bacara: Monastrell ‘Crazy Grapes’ (100% Monastrell, 6 maanden vatlagering). Het is echt een mooie wijn, met florale geuren in de neus met hints van rijp fruit en in de smaak een goede balans met fijne zuurgraad, rond, vol, romig en met een lange afdronk. Een uitstekende keuze en helemaal in cohesie met de gerechten.

 

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

 

En ook de dolci zijn van een bijzonder hoog niveau: een panna cotta met pruimencoulis en crumble van pinda, een taartje met vijgen en kaneelijs en last but not least de tiramisu van het huis, een dessert dat door iedereen geliefd is. Chiara vertrouwt ons toe hoe dat komt: de tiramisu is bijzonder luchtig want hij wordt maar liefst een half uur geklopt en bevat ook minder koffie. Ik kan het enthousiasme van de klanten begrijpen: dit is de lekkerste tiramisu die ik van mijn leven gegeten heb! ??

 

Bastiano in Bonheiden, Italiaanse keuken met ballen

 

Mijn conclusie. Bastiano is een zaak waarvoor ik met plezier een ‘ommetje’ maak. Mijn drie redenen waarom ik hier nog terugkom:
1. De Italiaanse warmte, de vriendelijkheid en het welkomgevoel zoals enkel de beste Italiaanse restaurants dat serveren.
2. De betere cucina Italiana, een moderne Italiaanse productkeuken.
3. En tot slot het feit dat Bastiano gerund wordt door 2 goedlachse dames die er volledig voor gaan en zich 200% smijten. Girl power!

Zoveel passie is ook de Gault&Millau niet ontgaan, want de dames van Bastiano mochten onlangs de POP award in ontvangst nemen. ‘POP’ is een afkorting van ‘Popular Restaurants’ en staat voor een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. En dit vaak met de focus op één topproduct of bereiding. Lekker genieten van smakelijke gerechten in een origineel kader, met kwaliteit als belangrijkste Gault&Millau criterium. Congratulazioni, signore!

Bastiano
Dorp 28A, 2880 Bonheiden
Website: www.bastiano.be

Related Post