Wanneer Bart Desmidt iets doet, dan doet hij dat goed. Deze chef besloot in 1990 om met zijn vrouw een eigen restaurant te beginnen: Bartholomeus. In 2001 kreeg hij zijn eerste Michelinster en in 2014 volgde de tweede. Na 25 jaar besloot hij om het restaurant in de huidige vorm te sluiten en heropende met een totaal nieuw concept. Na de heropening werd hij herbeoordeeld door de culinaire gidsen en werd opnieuw bekroond met 2 sterren in de Michelingids, 18/20 in de Gault&Millau én een award voor “Concept van het jaar”. Nu brengt de gelauwerde chef een kookboek uit: Simpel maar goed.
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-1.jpeg)
Wel, een kookboek maken, ook dat doet Bart Desmidt goed. Wat een fijn en lekker boek is dit geworden. Verwacht geen complexe presentaties of overbodige elementen, maar alleen de pure kracht van de allerbeste ingrediënten. Vooral vis. Want Bart Desmidt woont “an ’t zèèètje” he. Ah jaaaa! En laat vis nu ook net mijn favoriete ingrediënt zijn.
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-2.jpeg)
Het boek bevat meer dan 60 recepten, onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Hapjes l Voorgerechten l Hoofdgerechten en Desserts. Elk hoofdstuk start met een “specialleke”: De hapjes worden op gang getrapt met 7 x kaviaar, de voorgerechten met 4 x en cocotte, de hoofdgerechten met 4 x kreeft en de desserts met 5 x koekjes. Die “introrecepten” staan samen afgebeeld op een dubbele pagina. Leuk gebracht zo op die manier! (En nu wil ik voor mijn volgende visite alle 5 de soorten koekjes bakken: mini boules de Berlin, financiers, tartine Russe, stroopwafeltjes en madeleines. Puur geluk bij de koffie).
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-3.jpeg)
Naast de koekjes zijn dit mijn favoriete recepten: oestersabayon met kaviaar, pieterman in een mosselsoepje, schelvissoep met venkel en courgette, vissoep met tomaat en madeira, gehaktballen in een romige witloofsaus (kwijl!) en de gratin van rood fruit. De recepten zien er waanzinnig lekker uit en de kleuren spatten van het papier.
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-4.jpeg)
Simpel maar goed is een boek voor wie graag kookt zonder poespas, maar zijn/haar gasten of familie graag verwent met indrukwekkende gerechten met goeie producten. Eenvoud en kwaliteit staan centraal. Nog op zoek naar een kerstcadeau voor een foodie? This is it!
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-6.jpeg)
Titel: Simpel Maar Goed is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Bart Desmidt
Uitgeverij: Studio 100
Formaat: 204 x 267 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 176
Prijs: 26,99 euro
ISBN: 9789462777262
![Bart Desmidt, Simpel Maar Goed](https://www.hap-en-tap.be/wp-content/uploads/2024/12/Bart-Desmidt-5.jpeg)
Goedemorgen Myriam
Dit past niet bij dit bericht, maar ik heb toch nog even een vraagje.
Betreft die kleine taartjes met kardemonrijst.
De bodems komen steeds naar boven. Moet ik ze dan toch met een blinde vulling bakken.
Alvast bedankt
Mvg Eliane
Dag Eliane,
Dat is heel bizar, want dit gebeurt niet bij mij en ik bak ze niet blind.
Maar dat kan je zeker eens proberen.
Succes!
Helaas is dit boek reeds uitverkocht, kan niet vinden of er een nieuwe druk komt.
Oei, ik zie het. Wat een overweldigend succes. Ik lees dat het opnieuw beschikbaar komt vanaf 15 januari…