- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Banana speed

Banana speed

Herinneren jullie zich mijn perengratin nog? Dat was een recept dat ik van mijn fan Geert kreeg en dat beantwoordde aan de omschrijving ‘supersimpel, supersnel klaar en superlekker’. Wel, vorige week stuurde diezelfde Geert me nog zo’n receptje door. Het had de naam speculaas-chocolademousse met banaan en karamelroom, maar ik vond Banana speed origineler klinken, een verwijzing naar de Banana Split, maar dan een speed versie ervan.

Als je je gasten wel een dessert wil voorzetten, maar geen tijd hebt, dan is deze Banana speed de oplossing. Je maakt het in minder tijd dan je zou nodig hebben om heen en terug naar de bakker te gaan. Promise! En ziet het er niet megalekker uit? Pst, dat is het ook!

 

Banana speed

 

Recept voor Banana speed

(Voor)bereiden: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Bereiding voor 4 personen:
250 g volle room 40% vet (die van Campina, what else?)
50 g melkchocolade
70 g fijngemalen speculaas
50 g suiker
2 dl koffie
3 el room
1 banaan
Kletskoppen

 

Werkwijze

Smelt de chocolade in 50 g room en laat wat afkoelen.

Klop 200 g room op en meng er de chocolade onder.

Meng de fijngemalen speculaas bij de chocoladeroom en laat opstijven in de koelkast.

Karamelliseer 50 g suiker in een droge pan zonder te roeren tot de suiker bruin is, maar niet te donker.

Blus de karamel met de warme koffie en 3 el room en voeg er een snufje zout bij.

Laat de karamelsaus inkoken.

 

Afwerking

Spuit de chocoladeroom op een bord of gebruik 2 eetlepels om quenelles te maken.

Garneer met stukken banaan en de karamelsaus.

Werk af met kletskoppen en cress.

Strooi tot slot nog wat verkruimelde speculaaskoekjes over de Banana speed.

 

Banana speed

 

Bron: recept van Mevr. Heidi Bettens voor de cursus Feestelijke Menu’s 2 aan het CVO Miras.

Related Post