- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Aspergesoep met pancetta en rozemarijn

Aspergesoep met pancetta en rozemarijn

 

Aspergesoep met pancetta en rozemarijn

 

Voor 4 personen

600 g witte asperges
3 el olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
200 ml droge witte wijn (die liet ik weg)
750 ml groentebouillon
75 g pancetta, in reepjes
1-2 takjes rozemarijn, alleen de naadjes
150 ml slagroom

 

Bereiding

Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. (Ik kocht in mijn supermarkt de geschilde asperges van BelOrta, wat een tijdswinst). Houd 100 g asperges apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan. Fruit de sjalot zachtjes. Schep de asperges erdoor en bak 2 minuten mee, zonder te kleuren. (Schenk de wijn in de pan.) Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Draai het vuur lager en kook de asperges in 15 minuten zachtjes gaar. Snijd de apart gehouden asperges in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de pancetta krokant. Voeg de plakjes asperge en de rozemarijnnaaldjes toe en gaar op laag vuur tot de asperges boterzacht zijn. Voeg peper naar smaak toe.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en verwarm nog 1 minuut. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 diepe borden en garneer met de krokante pancetta en plakjes asperge.

 

Aspergesoep met pancetta en rozemarijn

 

Bron: recept van Janneke Philippi uit haar boek Soep bij Janneke thuis.

Related Post