- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Asperges in papillot met gebakken langoustines – Knack Weekend #9

Druk. Druk. Druk! Is dat bij jullie ook zo? Niet normaal. Ik loop mezelf voorbij. Figuurlijk dan. Want letterlijk loop ik – spijtig genoeg – niet meer. Ik weet zelfs niet hoe ik het allemaal geregeld kreeg toen ik wél nog liep! Nu moet ik wel toegeven dat mijn blog meer en meer tijd in beslag neemt. Ik krijg (leuke!) uitnodigingen in de bus die ik gewoon niet kan weigeren. Anderzijds betekent dat wel: avond weg van huis én avond erover bloggen, foto’s bijwerken, collages maken,… Ach, waren er maar 48 uren in een dag i.p.v. 24 (waarvan ik er dan nog sowieso 8 1/2 slaap, ja, ik ben een marmotje)!

Maar kijk, dit recept heb ik klaargemaakt, gefotografeerd én geblogd na het werk. Wat dus concreet betekent dat het heel weinig werk is. Bovendien is het best origineel, want in mijn lange kookcarrière had ik de asperges nog nooit op deze manier, in papillot, bereid. En dat valt dus heel goed mee! Twee tips: bij mij lukte het niet om het vel bakpapier volledig rond de asperges te wikkelen en zo een hermetisch pakketje te maken. Ik gebruikte dus nog een extra vel bakpapier. In het recept staat er 20 minuten in de oven. Ik maakte er 30 van, want ik had heel dikke asperges. En dat mochten er eigenlijk zelfs 35 geweest zijn. De asperges mochten nog een tikkie gaarder geweest zijn. Maar voor de rest: lekker gerechtje!

Nodig voor 4 personen

2 kg witte asperges
2 passievruchten
Sap van 1 sinaasappel
1 kl bruine suiker
3 el boter
8 gepelde langoustines, zonder kop (in mijn geval gamba’s wegens te kleine langoustines)
Een snuifje pili-pili
1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Schil de asperges en breek de uiteinden af.

Verwarm een heteluchtoven voor op 180° C.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de asperges in de ovenschaal.

Snijd de passievruchten in tweeën en schep er het vruchtvlees uit. Meng met het sinaasappelsap, de bruine suiker, peper en zout. Giet over de asperges en verdeel er 2 eetlepels in klontjes gesneden boter over. Vouw het bakpapier over de asperges en maak de papillot hermetisch dicht. Zet 20 minuten in de oven.

Spoel de langoustines en dep droog. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak de langoustines. Kruid met pilipili en grof zout, voeg de fijngehakte peterselie toe.

Haal de asperges uit de oven, maak de papillot open en schik er de langoustines op. Serveer meteen.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post