- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Appelcake van mijn grootmoeder

Appelcake van mijn grootmoeder

Ik weet het, het is niet echt bakweer, wel om te bakken in de zon, maar niet om te bakken in de oven en toch heb ik een appelcake gemaakt. Straks begint de Meesterbakker op VTM en dan gaan mijn vingers altijd jeuken om ook aan het bakken te slaan. Vanavond zijn we de bakkriebels dus te vlug af geweest en kunnen we voor de TV een stukje cake verorberen.

Appelcake van mijn grootmoeder

 

Dit heb je nodig voor 1 springvorm van 28 cm diameter (bij gebrek hieraan heb ik 2 ronde vormen van 18 cm gevuld)

– 200 g zelfrijzende bloem
– 200 g suiker
– 120 g melk
– 80 g arachide olie
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 appels

Voor het korstje:
– 30 g boter
– 80 g suiker
– 1 ei

Bereiding

– Schil de appels en snijd ze in blokjes (niet te klein).
– Roer de ingrediënten in volgorde bij elkaar.
– Schep er de appelblokjes onder.
– Bekleed de bakvorm met bakpapier.
– Giet het beslag in de vorm.
– Bak ongeveer 50 minuten op 170° C.

Bereid intussen het korstje:
– Smelt de boter, maar laat niet te warm worden.
– Roer er de suiker en het ei bij.
– Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake wanneer de cake voor ongeveer de helft gebakken is.
– Bak verder zoals hierboven vermeld.

Tip

Maak ook eens de variant met de helft appelen en de helft rabarber.

Bron: recept van Ann Descheemaeker van Hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post