Hap en Tap logo zonder streep

Het is lente! Zalig he? We zijn voelen ons direct een ander mens. Allez, bij mij is dat toch zo! Ik ben al blij dat ik mijn peren- en veenbessentaart vorige week geblogd heb toen het nog putje winter was. Maar vandaag is het lente en dat roept om een fris dessertje, zoals deze appel-aardbeienmousse dessert met kokos dacquoise. Vraag me niet hoe ik dit recept ontdekte, want dat weet ik niet meer, maar het was zeker en vast de vorm die ervoor zorgde dat ik het meteen opsloeg. Ik ben nl. zot van die raggio-vorm en gebruikte hem al eerder in een aardbeienbavarois. Die vorm tilt gewoon het eenvoudigste recept naar een hoger niveau. Voor jullie me verwijten dat ik aardbeien gebruik buiten het seizoen, dat is niet zo: zowel voor de appel- als voor de aardbeienmousse gebruikte ik de diepvriespuree van Boiron. Ik ben zwaar fan van die purees en heb zeker een 10-tal soorten in mijn diepvries zitten. Net zoals ik ook altijd een fles met gepasteuriseerd eiwit en eigeel in mijn koelkast heb staan. Nog zoiets handig: 35 g eiwit of eigeel nodig? Geen probleem met zo'n fles. Altijd tot op de gram juist. Ik hoop die (net zoals de Boiron purees) in het ISPC. Daar kan je nu als particulier ook nog steeds binnen (en daar maak ik volop gebruik van! Gisteren nog de eerste asperges gescoord. En 8,5 kg chocolade.)   WP Recipe Maker #15814verwijderen Appel-aardbeienmousse dessert met kokos dacquoise