- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Amandel- en peertaartjes

Amandel- en peertaartjes

 

Amandel- en peertaartjes

 

Nodig voor 6 amandel- en peertaartjes

2 ronde vellen bladerdeeg (type Herta) of 12 vierkante stuks diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 x 220 g stevige groene peren, geschild en ontdaan van hun klokhuis
80 ml esdoornsiroop, plus extra om te serveren
50 g zachte ongezouten boter
55 g (superfijne) griessuiker
½ tl vanille-extract
1 eierdooier
80 g amandelpoeder
2 el bloem

 

Amandel- en peertaartjes

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 200° C.

Snijd de peren in flinterdunne plakjes met een mandoline.

Doe de boter, suiker en vanille in een kleine foodprocessor om de frangipane te maken. Mix gedurende 1 à 2 minuten of tot het mengsel bleek en romig is.

Voeg de eierdooier, het amandelpoeder en de bloem toe. Mix om te mengen. Druk 2 vellen bladerdeeg samen om zo 1 dik vel te bekomen. Herhaal met de overige vellen bladerdeeg.

Steek met een uitsteekring van 11 cm diameter 6 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak voorzichtig een inkerving in het deeg met een uitsteekring van 10 cm diameter.

Verdeel 1½ el frangipane in een gelijke laag op elke rondje (binnen de uitgekerfde cirkel) en leg er de perenplakjes op, waarbij je die elkaar lichtjes laat overlappen. Borstel in met esdoornsiroop en bak gedurende 15 min.

Borstel in met esdoornsiroop en bak nog 5 à 10 min verder of tot het deeg gerezen en goudbruin is. Laat de taartjes lichtjes afkoelen en dien op met esdoornsiroop.

 

Bron: recept van de website van Donna Hay.

Related Post